(VİDEO) Diyarbakır’da kuyumcuları dolandıran şahıslar yakalandı

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır’da kuyumcu esnafını hedef alan ve kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan şüphelilerin, kuyumculara sahte altın vererek dolandırıcılık eylemlerinde bulunduklarını tespit eden Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düğmesine bastı.

Haberler 08.06.2022 - 20:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgilere göre, Diyarbakrda kuyumcu esnafn hedef alan ve kendilerini kamu görevlisi olarak tantan üphelilerin, kuyumculara sahte altn vererek dolandrclk eylemlerinde bulunduklarn tespit eden Asayi ube Müdürlüü ekipleri operasyon dümesine bast.

Yaplan çalmalarda 27 Mays günü Kayapnar ilçesinde faaliyet gösteren 3 farkl kuyumcunun bu ekilde toplamda 66 bin 800 TL dolandrldn tespit eden ekipler olaylar gerçekletiren üphelilerin kullandklar araçla anlurfa istikametine doru gittiklerini belirledi. üpheliler, anlurfa-Hilvan ilçesinde kullandklar araç ile birlikte kskvrak yakalad.

üphelilerin olayda kullandklar araç içerisinde ve üst aramalarnda, kuyumcu esnafn dolandrmak için kullandklar sahte olduu deerlendirilen 34 parça halinde, sar renkli altn görünümlü bileklik, bilezik, küpe, zincir künye, zincir kolye ve dolandrclk olayndan elde ettikleri 57 bin 682 TL ve 14 adet çeyrek altn, 3 adet yarm altn, 1 adet tam altn ele geçirildi.

Yakalanan üpheliler hakknda yaplan detayl incelemede üphelilerin çok sayda dolandrclk suçundan kaytlarnn olduu tespit etti. Yakalanan 6 üpheli, 28 Mays tarihinde sevk edildikleri adli makamlarca tutukland örenildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git