(Video) Diyarbakır'da tatlı imalathanelerinde denetim

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, ramazan ayı dolayısıyla kent genelindeki pasta ve tatlı imalathanelerinde denetim yaptı.

Haberler 22.04.2022 - 17:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk leri Daire Bakanlndan yaplan açklamaya göre, halk saln korumak ve vatandalarn güvenilir gda ürünlerine ulamalarn salamak amacyla denetimler sürüyor.

Salk leri Daire Bakanl, ramazan ay ve yaklaan bayram dolaysyla, vatandalarn youn ekilde rabet gösterdii tatl imalat yapan i yerlerini denetledi.


Tatlclar sitesinde bulunan imalathanelerde denetim yapan ekipler, tatllarn üretim aamas, çalanlarn maske, klk kyafeti, depolarn hijyenik durumu, depoda bulunan gda maddelerinin son kullanma tarihleri ve tatllarda eker yerine glikoz kullanlp kullanlmadn kontrol etti.


Ekipler, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için i yerlerini uyard ve vatandalarn saln tehlikeye atarak mevzuat d üretim yapan i yerleri hakknda cezai ilem uygulad.


Gda kontrol ekipleri, bayram öncesi sat yüksek olan et ve et ürünleri, ekerleme ile tatl alm konusunda vatandalar uyard. Ramazan ay ve bayram boyunca denetimler 4 merkez ilçede ara verilmeden sürecek.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git