(VİDEO) Diyarbakır'da terör örgütüne yönelik operasyon

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, aralarında terör örgütüne müzahir televizyon kanalları için program yapanların da bulunduğu 19 zanlı gözaltına alındı.

Haberler 08.06.2022 - 20:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör örgütü PKKya yönelik operasyonda, aralarnda terör örgütüne müzahir televizyon kanallar için program yapanlarn da bulunduu 19 zanl gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince, Belçika ve ngilterede yayn yapan terör örgütüne müzahir televizyonlarn 102 programna ait 82 saatlik içerik incelendi.

ncelemede, bu kanallarda terör örgütü propagandas, terör örgütü eleba lehine programlar, Türk Silahl Kuvvetlerinin terör örgütüne yönelik operasyonlarnn Kürt halkna yönelik gerçekletirildii izlenimi ile ajitasyon ve terör örgütünü meru göstermeye yönelik çalmalar, örgütün üst yönetiminin talimatlarn aktarma, son dakika bilgisi girerek Diyarbakrda hava harekatnn baladn örgüt mensuplarna duyurma amaçl haber ve programlar yapld tespit edildi.

çalma kapsamnda bu haber ve programlar yapanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 19 zanl gözaltna alnd.

Aramalarda, toplatma karar bulunan çok sayda yayn ve dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirildi. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git