(Video) Diyarbakırlı kızlar ragbiye gönül verdi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Ergani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilerden oluşan 7'li ragbi takımı, Trabzon'da düzenlenen şampiyonada Türkiye birinciliği elde etti, takımda bulunan 2 öğrenci milli takıma seçilmenin sevincini yaşadı.

Haberler 17.04.2022 - 19:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 2010da atanan beden eitimi öretmeni Orhan Polat öncülüünde, kz örencilerden hentbol ve futbol takmlar kuruldu. Polat, daha sonra hentbol ve futbol sporuyla ilgilenen 15 örenciden 3 yl önce ragbi takm oluturdu.

Bir ksm köylerden gelen kz örencilerin yer ald takm, öretmenlerinin eliinde turnuvalara hazrland.

Takm, kurulduu yl 11-14 Mays 2019da Samsunun çaramba ilçesinde düzenlenen Okul Sporlar Yldz Ragbi Türkiye ampiyonasnda dördüncü oldu.

Antrenmanlarn youn bir ekilde yapan takm, bu yl 21-25 Martta Trabzonun Vakfkebir ilçesinde düzenlenen Okul Sporlar 7li Ragbi Genç Kzlar Türkiye ampiyonasnda birincilik elde etmenin sevincini yaad.

Turnuvada, takmdaki 12. snf örencisi Seher Yurtta ve Büranur engül de milli takma seçildi. Seher ve Büranur, 14 Maysta Okul Sporlar Genç Kzlar Karma Takmyla Fransada Türkiyeyi temsil edecek.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git