(VİDEO) Tefeci operasyonu

Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin tefecilik suçunun önlenmesine ve açığa çıkartılmasına yönelik detaylı çalışma başlattı.

Haberler 06.04.2022 - 14:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin tefecilik suçunun önlenmesine ve aça çkartlmasna yönelik detayl çalma balatt.

Açklamada, Bismil ilçesinde, üçüncü ahslar adna çkartlan pos cihazlar ve sanal pos hesaplar üzerinden, kredi kart borcu olanlar ile nakit paraya ihtiyac olan vatandalardan komisyon almak suretiyle kredi kartndan çekim ilemi yapan, tefecilik suçunu ileyen, yasad faaliyetleriyle Bankaclk Kanuna Muhalefet eden üphelilerin tespit edildii belirtildi.

üphelilerden tespit edilen 220 olayda pos tefecilii yöntemi ile yaklak 1 milyar 200 milyon para aknn gerçekletii kaydedildi. Diyarbakr merkezli stanbul, Sakarya, Aydn, Giresun, Kayseri, Antalya, Hatay, rnak ve Batman da, suç örgütüne yönelik 10 ayr ilde e zamanl operasyonda 34 üpheli yakaland bildirildi. ahslarn emniyet ilemleri devam ettii belirtildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git