Virüs iki can aldı

Silvan'da ikamet eten 68 yaşındaki S.T. ile 80 yaşındaki Y.T., yüksek ateş ve karın ağrısı şikayeti ile Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Her iki hasta da izole edildikten sonra Diyarbakır'a sevk edildi. Burada tedavilerine başlanan iki kişi, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haberler 07.04.2020 - 02:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Diyarbakrn Silvan ilçesinde 2 kii korona virüs nedeniyle hayatn kaybetti. Virüsten kaynakl farkl hastanelerde yatan 148 vatandan tedavisi sürüyor.

Silvanda ikamet eten 68 yandaki S.T. ile 80 yandaki Y.T., yüksek ate ve karn ars ikayeti ile Silvan Dr. Yusuf Azizolu Devlet Hastanesine kaldrld. Her iki hasta da izole edildikten sonra Diyarbakra sevk edildi. Burada tedavilerine balanan iki kii, yaplan müdahalelere ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetti.

VRÜSTEN K ÖLÜ

Hayatn kaybeden 80 yandaki Y.T.nin Iraktan gelen olu A.T.nin de korona virüs nedeniyle tedavi gördüü örenilirken, 68 yandaki S.T.nin aile bireyleri karantinaya alnd. Cenazeler Silvan ilçesi Selahattin Mahallesi Gaza Tope Mezarlnda topraa verildi.

TOPRAA VERLDLER

Silvan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mehmet Uslu, korona virüs testleri pozitif çkan iki kiinin Diyarbakra sevk edildiini söyledi. Kaymakam Uslu, Tedavileri devam eden iki Silvanl hemehrilerimizin maalesef hayatn kaybettii haberini aldk. Haberi üzüntü ile karladk. Vatandalarmz Silvanda defnedildi. Vatandalarmzdan ricamz evlerinde kalp sokaa çkmamalardr. Evde kal Silvan diyoruz dedi.

148 VATANDAIN TEDAVS

Buarada, Kenttin farkl hastanelerinde Kovid-19 tans konulan ve salgn üphesiyle tedavi altna alnan 148 kiinin tedavisi devam ederken, Youn bakm servislerinde yatan 4 hastann da hayati tehlikesinin bulunduu bildirildi.

Hastanelerde tedavi gören yaklak 70 kiinin ise taburcu edildii örenildi. Dicle Üniversitesi Tp Fakültesinde testi pozitif çkan hamile bir kadnn 32 haftalk bebei de sezeryanla alnd örenildi. Yenidoan bebeklerin servisine alnan bebein, salk durumunun iyi olduu belirtildi. Kentte, u ana kadar biri Kovid-19 üphesi olmak üzere 9 kiinin, salgndan kaynakl yaamn yitirdi.

SRT SALIK MÜDÜRÜ

Öte yandan, Siirt l Salk Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, görülen belirtiler üzerine Korona virüs (Covid-19) üphesiyle test yaptrd. Ömür, yaplan test sonucu pozitif çknca gözlem altna alnd. Ömürün, evinde 14 gün boyunca kendini izolasyona ald örenildi.

Ana Sayfaya Git