Virüsü yendiler!

Diyarbakır'da corona virüsü yenen 22 sağlıkçı, pandemi hastanesindeki görevlerine döndü

Haberler 15.05.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde yeni tip corona virüsü (Kovid-19) yenen 22 salk çalan görevine balad.

Yaklak 3 aydr pandemi hastanesi olarak hizmet sunulan kurumda görevli 22 salk çalan, tedaviyle corona virüsü yenmeyi baard.

Salklarna kavuan hastane çalanlar, yeniden görevlerine döndü.

Bahekim Yardmcs Dr. Yenal Karakoç, hastanelerinde, salgndan etkilenen hastalarn tedavilerinin yapldn söyledi.

Bu mücadelede, cephenin önünde salk çalanlarnn yer aldn dile getiren Karakoç, öyle konutu:

Ne kadar tedbir alrsak alalm, koruyucu ekipmanlar olmasna ramen arkadalarmz bir ekilde enfekte olabiliyordu. Bu sürecin en güzel taraf hiçbir çalanmz kaybetmedik, hiçbirini youn bakma yatrmadk. Arkadalarmzn 22sinin tedavisi tamamland. 14 günlük izolasyon sürecini de tamamladlar. Arkadalarmz yeniden cephede savamaya balad.

Salgn süresince hastanelerine bavuran 800 hastadan 450sine Kovid-19 tans konulduunu anlatan Karakoç, hastalarn büyük bölümünün tedavilerinin ardndan taburcu edildiini bildirdi.

Karakoç, u anda hastanede 11i youn bakmda 70 hastann takibinin yapldn belirterek, Ülkemizle paralel ekilde ciddi azal oluyor. Sosyal izolasyona, ikazlara uymaya ve sürekli sokaa çkma yasa varm gibi evde kalmaya devam edelim. ifadelerini kulland.

GÖREVDEYKEN KENDM DAHA Y HSSEDYORUM

Salna kavuan hemire Canan Kzltoprak, tekrar görevinin bana geçtii için mutlu olduunu söyledi.

Kendisine pozitif tan konulduunda hastal arkadalar ve ailesine bulatrma korkusu yaadna iaret eden Kzltoprak, unlar kaydetti:

Benim için süreç bakalarna zarar verme kaygsyla geçti. çok ükür çevremde böyle bir pozitif vaka çkmad. Bu konuda biraz rahatladm. Belirtilerim çok yoktu. Birçok insana göre daha rahat geçirdim ama bu süreçte 5 gün tedavi gördüm. 5 gün sonra da evde 14 gün izolasyonda kaldm. Bugün göreve baladm. Görevdeyken kendimi daha iyi hissediyorum.

Ana Sayfaya Git