Vizyon projeden bağ evi açılıyor

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun,"hayal edip gerçeğe dönüştürdüğümüz vizyon projelerden biriydi " sözleriyle önemini vurguladığı Bağ Evi Projesi birbirinden çarpıcı özellikleri ve ilgi uyandıran estetik görüntüsüyle hizmete gireceği günü bekliyor.

Haberler 05.01.2022 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn 36 ilden büyük Balar lçesi denilince akla ilçenin adn ald tarihi Ba Kökü ve üzüm balar geliyor.

Ünlü Seyyah Evliya çelebinin veciz sözlerle önemine atfta bulunduu Balardaki bu tarihi güzellikler, 1960l yllarda ilçede balayan çarpk kentleme ve bunun getirdii tahribat sonucu tarihe kart.

Türkülere ve hikayelere konu olan Diyarbakrn ba kültürü, 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun giriimleriyle hazrlanan çok amaçl proje ile yeniden canlandrlyor.

Baclar Mahallesinde Aram Tigran Caddesinde 35 bin metrekarelik alanda 8 ay önce inaatna balanan proje ksa zamanda yürütülen baarl çalmalarla tamamland.

BALAR çN VZYON PROJES

Tarihi Ba Kökünden esinlenerek ina edilen modern Ba Kökü, 10 çeit üzümün yetitirilecei 800 adet üzüm ba,otopark,dinlenme alanlar, sosyal donatlar farkl türlerden oluan meyve bahçeleri,doal talarla ina edilen çevre düzenlemesi, gece muhteem ihtiam oluturan aydnlatma sistemi.

Bir çok özellik barndran projede üzüm kültürü yeniden canlandrlaca gibi aileler de güzel vakit geçirme imkanna kavuacak.

KENTN TANITIMINA KATKI SUNACAK

Projenin turistik bir ilgi alanna dönüerek Diyarbakr ve Balarn tantmna da büyük katk sunmas bekleniyor.

Kentte heyecan yaratan projenin açln hava artlarnn düzelmesinden sonra anlaml bir organizasyonla yapmay planladklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,Balarmzn bu güzelliklerle anlmasn salayacak hale getirdiimiz için çok mutluyuz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git