Vurgun büyüdü

Silvan Çiftlik Bank vurgununda, 5 kişi daha tutuklandı. Operasyon kapsamı genişlerken, vurgun miktarı da artıyor.

Haberler 11.01.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Silvan ilçesinde, kiralad çiftliin sahibinden 230 büyükba ve mahalle sakinlerinden de yüklü miktarda para alnarak yaplan dolandrclkla ilgili Mardinde düzenlenen operasyonda gözaltna alnan 7 üpheliden 5i tutukland. Operasyonda tutuklanan üpheli says 7 oldu.

SLVAN çFTLK BANK SORUTURMASI

Geçen yl Mardinden Silvana bal krsal Gündüz Mahallesine gelen M.A. ile A.A., hayvan ticaretiyle uratklarn belirtip, mahalle sakinlerinden Mensur Aranacaka ait çiftlii kiralad. M.A. ile A.A., çiftlii kulland süre boyunca, mahalleli bata olmak üzere çevre ilçelerdeki havyan yetitiricileriyle alveri yapt. A.A. ile M.A., çiftliini kiralad Mensur Aranacaktan geçen yln Kasm aynda ödemek üzere 600 bin TL tutarnda 230 büyükba ve birçok hayvan üreticisinden senet karlnda para ile hayvan aldktan sonra ortadan kayboldu.

MADUR çFTçLERN SUç DUYURUSU

Dolandrldklarnn farkna varan onlarca madur jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. Olayla ilgili Silvan Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda harekete geçen l Jandarma Komutanl ekipleri, M.A. ile A.A.y yakalamak için çalma balatt. Ekipler yapt çalmayla geçen hafta Mardinde olduklar tespit edilen A.A. ile M.A. düzenlenen operasyonla yakaland. Jandarmadaki sorgularnn ardndan adliyeye sevk edilen A.A. ile M.A., çkarldklar mahkemece tutukland.

7 ÜPHEL DAHA GÖZALTINA ALINDI

Soruturma kapsamnda jandarma ekipleri, Mardinde 7 ayr adrese daha operasyon düzenledi. Operasyonda R.A., .A., .A., S.A., .A., E.A. ve Y.A. gözaltna alnd. fadelerinin ardndan mahkemeye çkarlan üphelilerden R.A., .A., S.A., .A. ve E.A. tutuklanrken, .A. ve Y.A. ise adli kontrol artyla salverildi. Daha önce tutuklanan 2 üpheliyle birlikte soruturma kapsamnda tutuklanan kii says 7 oldu.

Ana Sayfaya Git