Vurguncular

İzmir merkezli İstanbul ve Ankara'da yapılan operasyonda, 'yatırım danışmanlığı şirketi' adı altında, yurt dışından düşük faizli kredi temin edeceklerini söyledikleri 11 sanayici ve iş insanını yaklaşık 10 milyon TL dolandıran 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, aynı yöntemle Pakistan, Ürdün, Kuveyt, İran ve Cezayir'de de birçok iş insanını dolandırdıkları ortaya çıktı.

Haberler 04.10.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir merkezli olarak stanbul ve Ankarada düzenlenen e zamanl operasyonlarda, yatrm danmanlk irketi adyla zmirdeki i insanlarna sigorta ve kredi hizmeti verdiklerini söyleyen 9 kii, dolandrclk yaptklar iddiasyla sal günü gözaltna alnd. zmirde faaliyet gösteren 11 sanayici ve i insann yaklak 10 milyon TL dolandrdklar belirtilen üphelilerin evlerinde yaplan arama yapld. Aramalarda ruhsatsz tabanca ve bu silaha ait 2 arjör, sahte polis kimlik kart, sahte kimlik ve dolandrclk suçuna ilikin delil niteliinde olduu belirtilen evrak ele geçirildi.

TOPLADIKLARI PARAYI KKTCDEK RKETE AKTARMILAR

üphelilerin, sigorta ödemeleri ve yurt dndan kredi vaadi ile zmirdeki i insanlarndan topladklar paralar, KKTCde faaliyet gösteren holdinge aktardklar tespit edildi. Yasa d ilem hareketleri, MASAK raporuyla da saptand. Ayrca bu kiilerin, ayn yöntemle Pakistan, Ürdün, Kuveyt, ran ve Cezayirde de birçok i insann dolandrdklar belirlendi.

Gözaltndaki üphelilerin, nitelikli dolandrclk, özel belgede sahtecilik ve resmi belgede sahtecilik suçlarndan adliyeye sevk edilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git