Ya beton bariyer olmasaydı!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bulunan Duru Jandarma Karakoluna patlayıcı yüklü kamyonetle düzenlenen saldırıda yol kullanılamaz hale gelirken, 5,2 metre derinliğinde 11 metre genişliğinde çukur açıldı. Patlamada, köye bağlı bir mezradaki bazı evler de hasar gördü. Lice Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Başak alınan tedbirler sayesinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirterek, saldırıdan yine bölge halkının zarar gördüğünü ifade etti.

Haberler 11.09.2017 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde bulunan Duru Jandarma Karakoluna patlayc yüklü kamyonetle düzenlenen saldrda yol kullanlamaz hale gelirken, 5,2 metre derinliinde 11 metre geniliinde çukur açld. Patlamada, köye bal bir mezradaki baz evler de hasar gördü. Lice Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sinan Baak alnan tedbirler sayesinde herhangi bir can kayb yaanmadn belirterek, saldrdan yine bölge halknn zarar gördüünü ifade etti.

Diyarbakrn Lice lçesine 15 kilometre uzaklktaki beton bariyerlerle çevrili Duru Jandarma Karakoluna bomba yüklü araçla intihar saldrs düzenlendi. Beton bariyerlerle çevrili ve korunakl karakoldaki 1 asker yaralanrken, hain saldry düzenleyen PKKl örgüt üyesi ise parçanarak öldü. Betan bariyerlerin bulunmas, büyük bir katliam önlerken, saldrnn çalnt araçla yapldn açklayan Lice Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sinan Baak Maddi hasar dnda bir kayp yok dedi. Buarada patlamada çevrede bulunan köye bal bir mezradaki baz evler de hasar gördü.

Saldr, Diyarbakr-Bingöl karayolunda bulunan ve Lice ilçesine 15 kilometre uzaklktaki Duru Jandarma Karakoluna dün saat 06.00 srlarnda düzenlendi. Bomba yüklü cinsi henüz açklanmayan araçla gelen örgüt üyelerine Dur ihtarnda bulunuldu. PKKllar bu uyarya uymaynca ate açld.

NTHAR SALDIRISI DÜZENLEND

Bomba yüklü araç karakolun güvenlii için önceden yerletirilen beton bariyerlere çarparken, iddetli bir patlama ile infilak etti. ntihar saldrsnda duyulan iddetli patlama sesi Lice lçe merkezinden de duyuldu.

Daha önce de örgüt üyelerinin bir kaç saldrsna maruz kald için etkili fiziki önlemlerin alnd, çevresi beton bariyerlerle örülü karakol önündeki bomba yüklü araçl saldrda 1 askerin yaraland ifade edildi. Olay üzerine çok sayda zrhl araç bölgeye sevk edilirken, helikopter desteinde bölgede operasyon balatld.

ALINAN TEDBRLER ÖNLED

Olay yerinde incelemelerde bulunan Lice Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sinan Baak, örgütün yapt bu saldrda yine bölge halknn zarar gördüünü belirterek, Beton blokajlar ve yolun dardan verilmesi sayesinde herhangi bir can kayb ve ciddi yaralanma olay gerçeklememitir. Araç Plaka Tanma Sistemine (PTS) girdikten 100 metre sonra bomba yüklü araç kendini patlatyor ve karakolumuza 75 metre mesafede patlatyor. Patlamann tesiriyle 5 metre derinliinde bir çukur oluuyor. Maddi hasarlar dnda bir kayp olmamtr. Terör örgütünün yapt bu saldrda yine bölge halkmzn imkanlar zarar görmütür. Gördüünüz gibi yol ulama kapand. En ksa zamanda tadilatn yaptktan sonra açlacaktr. Telefon hatlar zarar gördü. Elektrik hatlar zarar gördü. nallah bu tür saldrlar bir daha olmaz dedi.

PKKLININ CESED PARAMPARçA

PKKlnn PTSde görüntüsünün olduunu aktaran Baak, unlar kaydetti: Arkadalar onun üzerinde çalyor. Ceset paramparça olmu, DNA örneklerinde çkan sonuç paylalacaktr. Dün akam aracn kaçrld ihbar gelmiti. PTS kaydmza girdik. PTSden geçerken sistem alarm veriyor, nöbetçi arkadalar da onun farkna varyor. 75 metre sonra kendini patlatyor. Lice halk bu olaylardan bkm durumda. Bugünkü olay bile Lice halkmza zarar verdi. Vatandamz artk huzur istiyor. u an örgüt katlmn en düük olduu seviyede. Vatanda destei dümü durumda. Vatanda huzur istiyor. Bu tür olaylarn bir daha Licede yaanmasn istemiyorlar. Lice bu tür eylerle anlmak istemiyor. Licenin çok daha güzel anlacak eyleri var. Biz artk esrarla, terör olaylaryla anlmak istemiyoruz.

VALLKTEN AçIKLAMA GELD

Öte yandan Valilikten yaplan açklamada, Diyarbakr-Bingöl karayolu üzerinde Duru Jandarma Karakol Komutanlna yönelik 33 ACF 42 plakal kamyonet içerisindeki bir terörist tarafndan saat 05.50 sralarnda patlayc yüklü araçla intihar saldrsnda bulunulduu belirtildi.

Patlama nedeniyle yolda 10,5x11 metre geniliinde, 5,2 metre derinliinde çukur olutuuna iaret edilen açklamada, Karakolun patlayc yüklü araç saldrlarna kar Diyarbakr-Bingöl karayolu güzergahndan 75 metre uzandan geçecek ekilde geçmi dönemde deitirilmesi, beton blok ve akordeon engel sistemleriyle karakolun fiziki ve güvenlik tedbirlerinin artrlmas, olay öncesinde elde edilen istihbari bilgiyle personelin ikaz edilerek farkndaln artrlmas sonucunda meydana gelen terör saldrsnda sadece kule nöbetçisi olan personel kulak alt bölgesinde oluan kesik nedeniyle hafif ekilde yaraland. ifadelerine yer verildi.

Açklamada, yaral askerin Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde ayakta yaplan tedavisinin ardndan taburcu edildii, olay yeri incelemesinde bir teröristin öldüünün belirlendii, saldryla ilgili soruturmann sürdüü kaydedildi.

Ana Sayfaya Git