Ya öleceğiz ya alacağız

Evlat nöbetindeki anne: Ya öleceğiz ya çocuklarımızı alacağız

Haberler 06.04.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 221 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 582inci günde de sürüyor.

Diyarbakrda, 2015 ylnda 14 yandayken, kaçrlan Songül için evlat nöbetini sürdüren Fatma Akku, kzna teslim olmas için çarda bulunarak, eylemlerini sürdürmekte kararl olduklarn söyledi.

çOCUKLARIMIZDAN NE STYORLAR?

Akku, 1,5 yldr biz HDPnin kapsndayz. Biz doru yerde çocuklarmz için oturduk. çocuklarmzdan ne istiyorlar? çocuklarmz geri versinler. Biz ya öleceiz ya da çocuklarmz alacaz. Bu zalimler bizlerden ne istiyorlar? Gençleri öldürüyorlar, yazk deil mi? Kzm seni kullanyorlar. Seni oradan oraya satyorlar, senin üzerinden oyun oynuyorlar. Kzm düün, ta yeter artk, kendi memleketine dön. Güvenlik güçlerine teslim ol. Kendi bayrann altna dön diye konutu.

OLUMU ALMADAN GTMEYECEM

Hakkariden 9 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Emircan için eylem yapan anne Nihal çiftçi, evladndan bugüne kadar hiç haber alamadn söyledi.

Olumu HDP kandrd, PKKya verdi. çocuklarmz ölüme mahkum ediyorlar. 9 senedir tek dileim tek bir saniye olumun sesini duymak. Olum deil mi? Bu benim hakkm deil mi? diyen çiftçi, oluna kavuana kadar eylemi sürdüreceini belirtti. çiftçi, Olumu almadan buradan gitmeyeceim. çocuumun gelip, devlete teslim olmasn istiyorum. dedi.

15 YAINDA OLUMA KAçIRILDI

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbeti tutan Süleyman Aydn da çocuuna kavuana kadar eyleme devam edeceini belirtti.

Aydn, HDP olumu kandrarak daa gönderdi. çocuumu 6 yldr dada, maarada ölüme mahkum etmi. Bunlarda hiç mi vicdan yok? Bunlar anne ve baba deiller mi? HDPye destek verenler, sizler anne, baba deil misiniz? diye konutu.

HDP tarafndan madur edildiklerini dile getiren Aydn, Eylemimizde kararlyz. Anne ve babalar olarak sonuna kadar bu mücadelemize devam edeceiz. Olum beni duyuyorsan, görüyorsan gel, güvenlik güçlerine teslim ol. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git