Yağış felç etti

Diyarbakır'da dolu yağışı yaşamı felç etti. Ekili alanlar zarar görürken, Ergani'de Kütüphaneyi su bastı. Karlıova bölgesinde ise eriyen karlar ilçede sele dönüştü.

Haberler 03.05.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda aniden bastran dolu ya hayat felç etti. Ya nedeniyle ekili alanlar zarar görürken, caddeler beyaza büründü.

YAI FELç ETT

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesi Fabrika ile Dokuzçetlik mahallelerinde etkili olan saanak ya yerini bir anda dolu yana brakt. Ksa süreli etkili olan dolu ya nedeni ile caddeler beyaza büründü.

EKL ALANLAR

Dolu ya nedeniyle ekili arazilerin de zarar görürken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Meteoroloji verilerine göre, kent merkezi ve ilçelerinde önümüzdeki saatlerde de saanak ve dolu ya etkili olacak.

SU BASKINLARI

Buarada, Ergani ilçesinde etkili olan saanak sonras su taknlar meydana geldi. Yamur tahliye sisteminin yetersiz kald ilçede, yalar sonras kanalizasyonlar tat. Taan su caddelere dolunca vatandalar etkilendi. Su, ilçe halk kütüphanesine de doldu. Yamur suyu nedeniyle kütüphane önünde bulunan parke talar yerinden sökülürken, binadaki kitap ve eyalar zarar gördü.

KARLAR ERYNCE

lkbaharn gelmesiyle Karlova ilçesinde kn yaan kar erimeye balad. çatak köyünde eriyen kar, sele dönütü. Köydeki bahçe ve ahrlar sel suyu altnda kalrken, köy sakinleri ahrdaki hayvanlarn güçlükle tahliye etti. Suyun daha yükselmesinden tedirgin olan köylüler yetkililerden yardm istedi.

SELE DÖNÜTÜ

Köy sakinlerinden Mehmet Sezgin, bahçesinin sel suyu altnda kaldn belirterek, Ar yalardan dolay eriyen karla birlikte köyümüzü su bast. Bahçe ve ahrlarmzn içi su doldu perian haldeyiz. Evimiz hemen dere yatann kenarnda olduu için ahrm ve bahçem tamamen suya gömüldü. Özellikle gece su daha da çok oluyor. Bir köylümüzün ahrna da su girdi köylüler sayesinde hayvanlar ahrdan çkarld. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulmalarn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git