Yağmur duası!

Bismil' merkez ve köylerinde çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Haberler 07.04.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 07.04.2018 - 11:04

Ahmet DEMR

Diyarbakrn Bismil ilçesi merkezi ve köylerindeki çiftçiler, bu yl yeterli ya olmadndan dolay yamur duas yaparak, mevlit okuttu.

LçE MERKEZNDE YAMUR DUASI

Bismilde mevsim normalleri altnda seyreden ya miktarndan dolay ekinleri tarlada kurumaya balayan vatandalar, ilçe merkezinde bulunan Halil brahim Oruç Parknda bir araya geldi. Genç, yal ve çocuklardan oluan cemaate lçe Müftüsü Ahmet Durmu imamlk yapt. Burada vatandalara hutbe veren Durmu, daha sonra iki rekat namaz kldrd.

ELBSELER TERS GYLD

Yamur duas srasnda Durmu cübbesini ters giyerken, vatandalar da elbiselerini tersine çevirdi. Durmu, Allahm bize yamur ihsan et, Allahm bize yamur ver, Allahm bize yamur ver, Allahm yüksek tepelere, küçük tepelere, vadilere, aaçlk tepelere yadr. Kullarn, hayvanlarn yamur suyuyla sula, rahmetini saç ve dat, ölmü olan topraklarmza hayat ver. Ey yüce Rabbimiz bizleri yamurla nimetlendir. Bizleri ümidini kesenlerden eyleme. Ya Rabbi bizim ekinlerimiz yetisin, samal hayvanlarmz süt versin, göün bereketleri ve yeryüzünün bereketleri ile bizleri sevindir, nimetlendir. Ey yüce Rabbimiz biz senden mafiret, balanma dileriz. üphesiz sen en çok mafiret edensin. Bize semadan bol ve hayrl yamurlar yadr eklinde dua etti.

SNANLI KÖYÜNDE MEVLT

Buarada Sinanl Köyü sakinleri, kuraklk endiesiyle yamur duasna çkt. Bölgede bu yl kurakln etkili olmas nedeniyle yeterli ya alamayan 180 hane ve 2 bin nüfuslu Sinanl köylüleri, Cuma namaznn ardndan evlerde yaplan yemeklerini alarak, yamur duas yapp, mevlit okuttu.

Bu yl yeterli ya alamadklarndan dolay madur olduklarn anlatan çiftçi Ylmaz Duru, köylülerin tarlalarn kendi imkanlaryla suladklarn söyledi. Köyde younlukla buday ve msr ektiklerini belirten Duru, Uzun zamandr ya görümedik. Ektiklerimiz su alamadndan dolay yeterli bir verim alamadk. Köylüler olarak bugün Cuma namaz ardndan evde daha önce hazrladmz yemeklerimizi alp hep birlikte yamur duasna çktk. Duann ardnda ise mevlit okuttuk. Tek isteimiz topraklarmzn su görmesidir dedi.

Ana Sayfaya Git