Yağmur altında eylem

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 792 gündür kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sağanak yağmur altında da sürdürüyor.

Haberler 03.11.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il bakanl önünde oturma eylemi balatan aileler, 792 gündür kararl bir ekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini saanak yamur altnda da sürdürüyor.

PKK tarafndan çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 792inci gününde de sürüyor. HDP Diyarbakr il bakanl önünde oturma eylemi balatlan aileler, saanak yamur altnda ve souk havaya ramen eylemlerinden vazgeçmiyor. Diyarbakrda 5 Mays 2019da PKK tarafndan kaçrlan olu Yusuf için 3 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek 792 gündür oturma eylemini sürdüren baba Celil Begda, 2,5 yla yakndr biz bu kapnn önünde bekliyoruz. Yamur demeden k demeden biz burada bekleyeceiz. Bizim evlatlarmzda çamurun ve karn içindedir. Bizim yerimiz yine iyi onlara baklrsa ne yiyip ne içtiklerini bile bilmiyoruz. Biz çocuklarmzda iyi deiliz. Ben buradan HDPye sesleniyorum, vicdana gelin artk. Siz Kürt partisiyseniz, burada bulunan insanlarn hepsi Kürt ama siz Kürt partisi deilsiniz korkak bir partisiniz dedi.

Yeter artk

Zorla daa kaçrlan çocuklara da seslenen Begda, Baknz burada anne ile babanzn halini görüyorsunuz. Kimi iini gücünü brakm gelmi evladnn peine dümü. Yeter artk, evlatlarmz gelinceye kadar biz buradan ayrlmayacaz diye konutu.

Buradan ayrlmayacaz

Adanada kaldklar dönemde götürülen kz için evlat nöbetine katlan baba Necmettin Biçer, Vandan geldiini, kz Gülcan Biçer için eyleme devam ettiini ifade ederek, K oluyor, yaz oluyor bizim için hiç fark etmez biz çocuklarmz istiyoruz. Bizim çektiimiz cier acsdr bunu çeken bilir. Biz buradan kesinlikle ayrlmayacaz. Bütün çocuklara da sesleniyorum. Gelin güvenlik güçlerine teslim olun eklinde konutu.

Biz böyle Kürtlük istemiyoruz

PKK tarafndan zorla daa kaçrlan Ramazan Üçdan annesi Mevlüde Üçdan feryad yürekleri dalad. Anne Üçda ise, Yamur çamur demeden biz buradan kalkmayacaz. Evlatlarmzda yamur ve çamurun içindedir. Ne haldeler bilmiyoruz. Artk HDP biraz vicdana gelsin ve bu ailelerin hallerine baksnlar. Biz zaten kendimizi savunabiliyoruz. Onlarda biraz hasiyet var ise milletvekilliinden istifa etsinler bizleri de savunmasnlar. Ben 6 yldr bu evladmdan haber alamyorsam bu ne biçim Kürtlüktür. Böyle Kürtlük istemiyorum. Onlar Amerikann Kürtüdürler. Biz evlatlarmz almadan da buradan ayrlmayacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git