Yağmur duası çağrısı

İTTİHADUL ULEMA, kuraklıktan dolayı tüm Diyarbakırlıları yağmur duasına çağırdı.

Haberler 22.04.2022 - 02:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Alimler ve medreseler Birlii (TTHADUL ULEMA) Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer 24 Nisan Pazar günü saat 15:00da Batkent Meydannda yaplacak olan yamur duasna bay ve bayan tüm Diyarbakrllarn davetli olduunu söyledi.

Nisan aynn bandan beri tüm Türkiyede olduu gibi Diyarbakr ve çevre illerinde de yamur eksiklii var. diyen Özer, ayrca yamur duasnn bir sünnet olduunu hatrlatt.

Özer, Arazilerin buna ihtiyaç olduu erbaplar tarafndan dile getiriliyor. TTHADUL ULEMA olarak slami bir açdan bakyoruz. Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem Medinede yamurun yamad, ktln olduu bir ylda sahabeleri toplayp Medine dnda bulunan bir araziye gidip yamur duasn ettiini biliyoruz. Bu münasebetle yamur namaz klmak sünnettir. Namazdan hemen sonra yamur duas edilir. Burada tövbe, istifar edilir. Allah-u Tel neden yamur yadrmaz? Bizler yapran dahi Allahn emri olmadan kprdamayacann inancndayz. Bu noktada Allah-u Teala toplumu bazen isyana girdii vakitlerde ktlkla imtihan eder. Kuran- Kerimde; Eer o ülkelerin halk iman edip Allaha kar gelmekten saknsalard, elbette üzerlerine gökten ve yerden bolluk ve bereket kaplarn açardk. Fakat onlar gerçei yalanladlar. Biz de iledikleri günahlar yüzünden onlar anszn yakalayverdik. (Araf-96) dedi.

TTHADUL ULEMA olarak 24 Nisan Pazar günü saat 15:00da Batkent Meydannda yamur namaz ve duasn ihya edeceiz

Ktln temel sebeplerinden bir tanesinin insanlarn Allahtan uzaklatn hatrlatan Özer konumasn su ekilde sürdürdü: Yamurun kesilmesinin yegne sebebi insanlarn günah ve isyandr. Günümüzde Allah-u Telnn mülkünde Allahn kanunlar kabul edilmiyor, Allaha isyan ediliyor ve Allaha sava açlyor. Eer insanlar akln bana almazsa Allah o halk bir ekilde imtihan ve terbiye eder. Bundan dolay yamur duasna çklmadan önce zekatlarmz vereceiz, tövbe edeceiz, ihtiyaç sahiplerini görmemezlikten kaçnacaz ki Allah bize rahmet etsin, yamur yadrsn. TTHADUL ULEMA olarak 24 Nisan Pazar günü saat 15:00da Batkent Meydannda yamur namaz ve duasn ihya edeceiz. Bu manada kadn, erkek, çocuk ve yal demeden herkesi davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git