Yapımı tamamlanamayan cami yardım bekliyor

Diyarbakır'da maddi imkânsızlıklar nedeniyle yapımı tamamlanamayan Hazreti Muhammed Camii, yardım bekliyor.

Haberler 01.09.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde yaklak iki yldr yapmna balanan ancak maddi imknszlklar nedeniyle henüz tamamlanmayan Hazreti Muhammed Camii, hayrseverlerden gelecek yardmlar bekliyor.

Seyrantepe Sanayi Mahallesinde Diyarbakr Ehli Beyt Camii ve Medrese Yaptrma Dernei tarafndan ina edilen caminin, 15 Ocak 2020 tarihinde bitirilmesi gerekiyor.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakr Ehli Beyt Camii ve Medrese Yaptrma Dernei Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Azbay, cami için malzeme ve nakdi yardm yaplmas gerektiini söyledi.

YAPIMI YARIM KALDI

Azbay, Biz, camimize müerref bir isim, Hazreti Muhammed Mustafann ismini koyduk. Maalesef hem çevre hem i adamlar hem de halk duyarsz. Yaklak iki senedir 500 metrekarelik bir caminin inaat henüz yar olmamtr. u anda içiler çalyor. çilerin ödemesini yapmakta zorluk çekiyorum. Hazreti Muhammedin ismi zikredildii zaman bir Müslümann vücudunun titremesi lazm. Camiye baknca içim yanyor. Burada nice insanlar caminin yaplmasna kar çktlar. Gösümü siper ettim ama maalesef u anda madurum. dedi.

Daha çok nakit konusunda sknt çektiklerini dile getiren Azbay, Cami için isteyen para isteyen de malzeme getirir. Bizde herhangi bir snrlama yoktur. Kimin gücü neye varsa onu getirsin. Bu; para, çimento, tahta, demir olabilir ama biz genellikle nakit konusunda sknt çekiyoruz. Bütün Müslümanlar Allah resulünü seviyor. Biz de burada Allah resulünün ismini kullanmz, onun camisine sahip çksnlar. Sahip çkmadklar zaman kyamet gününde bunun hesabn verecekler. ifadelerini kulland.

Ayrca Azbay, Diyarbakr l Müftülüünün olumlu görü bildirmesi durumunda caminin yan tarafnda 140 kiilik yatl medrese yaplacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git