Yapımını da kullanımını da öğreniyorlar

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) bünyesinde kurulan "Dicle Çocuk Üniversitesi"nde çocuklara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kullanımı artan dezenfektanın yapımı ve kullanımı öğretiliyor.

Haberler 09.09.2021 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda Dicle Üniversitesi (DÜ) bünyesinde kurulan Dicle çocuk Üniversitesinde çocuklara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda kullanm artan dezenfektann yapm ve kullanm öretiliyor.

DÜ tarafndan çocuklarn bilgi dünyas ve düünce yapsn gelitirmek, yaayarak örenmelerini salamak amacyla oluturulan Dicle çocuk Üniversitesinin ilk atölye çalmasnda çocuklara dezenfektan yapm öretildi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, gazetecilere yapt açklamada, buradaki atölye çalmalarnda çocuklara farkl branlarda eitim verileceini belirterek her çocuun bir enstrüman çalmas istediklerini söyledi.

Örencilerin ayn zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer alabileceini ifade eden Karakoç, bu örencilerin bir spor branyla da ilgileneceini aktard.

Karakoç, çocuklarn kendilerini gelitirmeye, öz deerlendirme yapmaya yönelik çalmalar yaplacak. Bu ekilde örencilerimizin kendilerini rahatlkla ifade edebildii, meslek seçiminde ve devletine, milletine faydal olmalar konusunda üniversitemiz önemli admlar atacak. çocuklara yönelik ilk çalma balad. çocuk Üniversitesinin ilk çalmasyla örencilerimize Kovid-19 sürecinde önemli unsurlardan biri olan el dezenfektan yapmn ve kullanmn öretiyoruz. dedi.

- El hijyeninin önemi daha da artt

Bu eitim sonras örencilerin kendilerini gelitirebildiine iaret eden Karakoç, çocuklarn farkl bir ey üretme özellii kazanmalarn saladklarn bildirdi.

Karakoç, bundan sonra da belirli aralklarla bu eitimlerin devam edeceini dile getirerek, Örencilerimizin bu tip laboratuvarlara girdii zaman hem bilim ve düünce dünyalar geliiyor hem olaylara farkl bak açs sunabiliyorlar. Ayn zamanda yaayarak örenme dediimiz olay yapyorlar. Teorik olarak anlatlan bilgiler çou kez aklda kalmazken yaayarak örenme dediimiz olayda nasl uygulandn görüyorlar. Böylece daha kalc bir eitim süreci ortaya çkyor. diye konutu.

Okullarn yüz yüze eitime geçmesiyle el hijyeninin önemi daha da artt. çantalarda el dezenfektan bulunuyor. Bu tür eitimler devam edecek. diyen Karakoç, eitime 20 örencinin katldn belirtti.

Karakoç, çocuk Üniversitesinde eitim kadrosunun tamamlandn, eitim ve uygulama yaplacak laboratuvar ve dier alanlarn düzenlendiini sözlerine ekledi.

Eitime katlan örencilerden Cemre Nur çiçek, dezenfektan yapmn örendiklerini, eitimin çok güzel geçtiini söyledi.

Civan Acar da dezenfektan yapmn örendii için mutlu olduunu ifade ederek örendiklerini evde de uygulayacan belirtti.

Ana Sayfaya Git