Yardım bekliyor

Diyarbakır’da, işitme cihazı kırılan Süleyman Yılmaz (4), 2 aydır sessizliğe mahkum oldu. Süleyman’ın yürüme engelli annesi Ceylan Yılmaz (32), işitme cihazının tamiri için firma tarafından kendilerine gönderilen ve yaklaşık 10 bin lira fiyat teklifini gösterip, ödeyecek durumda olmadıklarını ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Haberler 12.08.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesi Fatih Mahallesinde yaayan Ylmaz çiftinin oullar Süleymann, yaklak 2 yl önce havale geçirdikten sonra tedavi gördüü hastanede, yüzde 90 iitme kaybna urad belirlendi. Geçen yl ameliyat edilen ve bir parças deri altna yerletirilen iitme cihazyla yeniden ksmi olarak duymaya balayan Süleyman, iitme engellilerin gittii rehabilitasyon merkezinde eitim görmeye balad. Normal hayatna devam eden Süleyman, 2 ay önce ablas Dila (11) ile evlerinin balkonunda oynarken, iitme cihaz da kulandan düerek krld. Tekrar duymamaya balayan olu Süleymann ilevini yitiren cihazn teknik servise gönderen, kendisi de yürüme engeli nedeniyle tekerlekli sandalyede olan annesi Ceylan Ylmaz, firmadan gelen 9 bin 616 TL fiyat teklifi karsnda çaresiz kald. 2 aydr olunun sessizlie mahkum olduunu ve rehabilitasyon merkezine gönderemediini söyleyen anne Ylmaz, ei çalmad için paray ödeyecek güçleri olmadn belirterek, hayrseverlerden oluna ses olmalarn istedi.

OLUM, BU CHAZ SAYESNDE DUYUYOR

Olunun iitme cihaz sayesinde duyabildiini belirten Ceylan Ylmaz, unlar söyledi:

Havale geçirdikten 1 ay sonra fark ettik. Seslenince dönüp bakmyordu. Hastaneye götürdük. Yüzde 90 duymadn söylediler. Geçen yl Elazda ameliyat yapld. Ameliyatta cihazn bir parças deri altna yerletirildi. Olum bu cihaz sayesinde duyuyor, konuuyor. Bu olmadan 2 aydr olum duymuyor. Cihaz 2 ay önce dütü krld. Yenisini alacak durumumuz yok. Tamiri oluyor. Parçalar pahal olduu için kendi imkanlarmla alamadm. 10 bin TLye yakn bir tamir masraf var. Parçalarn çou deiecek. Olumun kulandayken balkondan aa dütü ve krld. Hocalar, duymad için derslerin bir yarar olmayacan söylüyor. O yüzden gönderemiyorum. Hayrseverler oluma ses olsunlar. Ben hiçbir ey istemiyorum. Yeter ki olum duysun. Anne desin. itme cihaznn masraflarnn karlanmasn istiyorum. Ben para istemiyorum. Sadece olumun cihaz alnsn. Baka bir ey istemiyorum. Ben kendim de yürüme engelliyim. Bu halde 2 çocuum var, bakmaya çalyorum. Oluma bakmakta çok zorlanyorum.

Ana Sayfaya Git