Yardım eli bekliyor!

10 çocuğundan 6'sı engelli olan annenin yardım çığlığı

Haberler 15.06.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde yaayan ve 10 çocuundan 6s zihinsel engelli olan Aye Aslan, yetkililere çarda bulunarak, çocuklarmn okuyup Türkiyeye hayrl evlat olmasn istiyorum. Yetkililerin bize yardm eli uzatmasn bekliyorum dedi.

Yeniehir ilçesi emsiler Mahallesinde oturan Aye Aslan, 10 çocuu ile rutubetli evde yaam mücadelesi veriyor. çocuklarndan 6s zihinsel engelli olan ve hiçbir geliri bulunmayan Aye Aslan, yetkililere çarda bulunarak kendilerine yardm edilmesini istedi. Ak Sevdallar Yardmlama Derneinin baz ihtiyaçlarn karladn fakat hala çok fazla eksikliklerinin olduunu ifade eden Aslan, çocuklarmn okumasn ve gelecek meslek olmasn istiyorum. Yetkililere sesimi duyurmak istiyorum, 10 tane çocuum, hepsi engelli dilleri dönmüyor, 3 tanesinin engelli raporu var dierlerin yok. Hiçbir maa balanmad, eim gidip 50 liraya çalyor, zorla karnlarn doyuruyor. imdilerde elinde i yok, 50 liraya da bu çocuklar geçinmiyor. Hasta, astm ve böbreklerinde ta var. Benimde astmm var, bazen hafzam kaybediyorum kim olduumu unutuyorum. Hiçbir gelirimiz yok, çocuklarm okutup Türkiyeye hayrl evlatlar olmasn istiyorum diye konutu.

ELMZDEN GELDNCE DESTEK VERECEZ

Diyarbakr Ak Sevdallar Yardmlama Dernei Bakan Mihdat Kavmaz, Aslan ailesine ellerinden geldikçe destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Bakan Kavmaz, Madur bir ailemizin evindeyiz, ailemizin ciddi anlamda yardma ihtiyac var. 10 tane çocuu var, 6s zihinsel engelli, raporlar olan çocuklarmzn yüzde 37-39 aras raporlar mevcut. Herhangi bir gelir salanmyor, yüzde 40 raporlar olmu olsayd çocuklarn aileye destek olarak maalar olacakt. çocuklarn babas astm hastas, çalamaz durumda günü birlik ilere gidiyor 50 lira alyor. Ailenin bizden tek istei çocuklarnn gelecei ile ilgili eitiminin salanmas, çocuklarn yetitirdikleri zaman bir meslek sahibi edinmelerini istiyorlar. Biz buradan yetkililere sesleniyor ve ailelere sahip çklmasn istiyoruz. Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanmza sesleniyorum, ailemizle ilgilensinler. Biz Ak Sevdallar Yardmlama Dernei olarak elimizden geldikçe destek salamaya çalacaz. Bizler yetersiz kalabiliriz, Cumhurbakanmz ve Bakanlarmza sesleniyoruz, çocuklarmza sahip çkmalarn istiyoruz eklinde konutu.

Diyarbakr Ak Sevdallar Yardmlama Dernei Proje Koordinatörü Ezgi Ergünlü ise çocuklarn gelecekleri olduunu belirterek onlara umut olmak için her daim yanlarnda olacaklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git