Yardım eli uzatıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin’de hidrosefali hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetme riski bulunan Adile Elçiboğa'nın (37) tedavisi için talimat verdi. Elçiboğa'nın, İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ameliyat edileceği belirtildi.

Haberler 21.04.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesi Kabala Mahallesinde yaayan 2 çocuk annesi Adile Elçiboaya, 5 yl önce hidrosefali (Beyinde ve beyin çevresinde ar sv birikmesi) tehisi kondu. Hastalnn ilerlemesi üzerine gözlerini kaybetme tehlikesiyle kar karya kaldn ifade eden Elçiboa, tedavisi için yetkililerden yardm istedi. naatlarda içi olarak çalan einin de 2 yl önce bel ft ameliyat olduunu ve artk çalacak kimselerinin kalmadn belirten Adile Elçiboa, gözlerini kaybetmek istemediini anlatt. Demirören Haber Ajansnn haberinin ardndan Salk Bakan Fahrettin Koca, Adile Elçiboann tedavisi için talimat verdi. stanbuldaki Baakehir çam ve Sakura ehir Hastanesi yetkilileri, Elçiboa ile iletiime geçerek ameliyatnn yaplacann müjdesini verdi.

BAYRAMDAN SONRA SZ BEKLYORUZ DEDLER

Ramazan Bayramndan sonra stanbula gideceini anlatan Elçiboa, Haberimiz yaynlandktan sonra Salk Bakanmz devreye girdi. Bizi hastaneden aradlar. Bayramdan sonra sizi bekliyoruz dediler. Ayrca l Salk Müdürlüünden de bizlerle iletiime geçtiler. Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf yetkilileri de evimize geldi. Cumhurbakanmza, Salk Bakanmza ve emei geçen herkese çok teekkür ediyorum dedi.

DEVLETMZ BU ZOR GÜNDE BZE SAHP çIKTI

Adile Elçiboann ei Murat Elçiboa ise devletin bu zor günde kendilerine sahip çktn ifade ederek, Baakehir çam ve Sakura ehir Hastanesinden bir müdür arad. Salk Bakanlnn talimatyla eimin bayramdan hemen sonra tedaviye alnacan ve devletin bütün imkanlarn seferber edildiini söyledi. Açkças çok sevindik. Daha sonra Mardin l Salk Müdürlüünden aradlar. Yine tedavinin devlet tarafndan karlanacan söylediler. Devletimiz bu kötü günde bize sahip çkt. çok mutlu olduk diye konutu.

Ailenin iki çocuundan biri olan lise 1inci snf örencisi Funda Elçiboa (14) da, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ile Salk Bakan Fahrettin Koca, sesimize kulak verdi, imdadmza yetitiler. çok mutlu oldum. Kendilerine sonsuz teekkür ediyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git