Yaren'in gözlerinin kurtulması

Diyarbakır'da, gözünde "Retina bölgesinde görme bozukluğu" teşhisi konulan ve maddi imkansızlıktan dolayı tedavi olamayan 8 yaşındaki yetim Yaren, yeniden görebilmek için bir umut ışığı arıyor.

Haberler 15.06.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde henüz 8 yanda olan 3üncü snf örencisi Yaren Ylba, yaklak bir sene önce gözüne Retina bölgesinde görme bozukluu tehisi konuldu.

Tedavisi Diyarbakrda yaplamayan Yarene, muayene olduu birçok hastanede ameliyatnn yaplmas için adres Ankara gösterildi. Younluktan dolay ameliyat yapacak doktorlardan randevu alamayan aile, kendilerinden istenen yaklak 45 bin TL ücreti de ödeyemiyor.

Yaadklar zorlu süreci aktaran Anne Meryem Ylba Kzm Diyarbakrda birçok hastaneye götürdüm. En son özel bir hastanede kzmn daha küçük olduu için ameliyat edilemeyeceini söylediler. çaresiz oradan eve geldim, Diyarbakrda bu ameliyat yapan doktoru bulamadk. Kzmn acil gözlerinden ameliyat olmas gerekiyor. çünkü gözleri zarar görüyor. Hatta gözlerinden bir tanesi zarar da görmü. Bekletilmemesi gerekiyor. Bu ameliyat mutlaka yaplmas gerekiyor. Kzm, Diyarbakr dnda Adanaya götürdüm fakat hiçbir netice almadan tekrar evime döndüm. dedi.

DOKTORLARDAN RANDEVU ALAMIYORUM, AMELYAT ÜCRETN ÖDEYECEK PARAM YOK

3 ay önce einin vefat ettiini belirten Ylba, Eimin vefatnn ardndan kzm tekrar doktorlara götürdüm. Bu sefer götürdüüm doktorlar bize neden geciktiimizi ve kzmn gözlerinin zarar gördüünü söylediler. Bende eimin vefat ettiini söyleyerek ancak geldiimi ifade ettim. Bana, kzm Ankara ya da stanbuldaki doktorlardan randevu alp kzm orada tedavi etmem gerektiini söylediler. Bende hemen o doktorlar aradm, fakat ameliyat yapacak doktorlarn randevular dolu olduu için durumu acil olan kzm ameliyat ettiremiyorum. ifadelerini kulland.

Kznn bir an önce ameliyat olmas gerektiini aksi takdirde kznn gözlerinin zarar göreceini vurgulayan Ylba, Henüz 3 aylk küçük bebeim var. Onu da yanmda götüreceim. Kzm için ne gerekiyorsa yapmak zorundaym. Yetkililerden isteim, doktorlara ulaamyorum en ksa zamanda randevu alp kzm götürmeme yardmc olmalar. Bu ameliyat yapabilen doktorlara ulaamyorum. Ayrca onlara ulasam da ameliyat ücretini ödeyecek param yok. Ne yapacamz bilemiyorum, yardm istiyorum. Sonuçta kzmn gözleri söz konusu. diyerek yardm talebinde bulundu.

TEK STEM KIZIMIN AMELYAT OLUP ESK SALIINA KAVUMASIDIR

Eitim hayatnn da durduu kznn, sürekli gözlerinin ardn ve bu duruma çokça üzüldüünü dile getiren Ylba, Kzmn, acilen ameliyat olmas lazm, 3 aylk süt içen bebeim, okul okuyan çocuklarm var, eim de yeni vefat etti. Benimde bir eyler yapmam lazm fakat tek bama hiçbir ey yapamyorum. Bana yardm edin veya bana yol gösterin. Tek isteim u anda kzmn ameliyat olup eski salna kavumasdr. Kzm bazen öleceini sanyor, çok korkuyor. çevresinden duyduklaryla salk durumunun pek iyi olmadnn farknda. eklinde konutu.

Okuma-yazma bilmediini ve kendisine yardmc olunmasn istediini söyleyen Ylba, Benim okur-yazarlm yok. Buradan stanbul ve Ankaraya tek bama da gidemem. Ne yapacam armm. Pandemiden dolay doktorlar bana yardmc olmuyor, onlarla görüemiyorum. Sadece yetkililerden yardm istiyorum, bu ameliyat yapan doktoru bana bulsunlar. Allah rzas için yardm istiyorum. Tek istediimin kzmn gözlerinin görmesidir. Bir annenin tek istei evladnn saldr. dedi.

Ana Sayfaya Git