Yarından itibaren soğuk ve yağışlar

Türkiye'nin 17 Mart Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Haberler 16.03.2022 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, 17 Mart Perembe saat 06.00da genellikle yamur ve saanak, iç ve dou kesimlerde karla kark yamur ve kar eklinde balayacak yalarn, 18 Marttan itibaren güney kesimler hariç yurt genelinde kar eklinde görülmesi bekleniyor.

Yalarn, Marmara, Karadeniz ve Dou Anadoluda kuvvetli yer yer youn kar eklinde olaca tahmin edilirken, gelecek hafta ortasndan itibaren yeni bir souk ve yal havann yurt genelinde etkili olaca öngörülüyor.

Rüzgarn, bat kesimlerde, kuzey ve kuzeydou yönlerden kuvvetli zaman zaman ksa süreli frtna eklinde esmesi, hava scaklnn önümüzdeki bir haftalk periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altnda olmas bekleniyor.

Üç BÜYÜK KENTTE HAVA DURUMU

Ankarada, perembeden itibaren aralklarla kar ya bekleniyor. Hava scaklnn cumadan itibaren hissedilir derecede düerek, bir haftalk periyotta mevsim normallerinin altnda seyredecei tahmin ediliyor.

stanbulda, yamur ve saanak eklinde balayacak yalarn, cumadan itibaren il genelinde karla kark yamur ve kar eklinde görülecei, kar yann gelecek hafta bana kadar aralklarla yer yer kuvvetli kar saanaklar eklinde etkili olmas bekleniyor. Hava scaklnn cumadan itibaren hissedilir derecede düerek bir haftalk periyotta mevsim normallerinin altnda seyredecei öngörülüyor.

zmirde, havann genellikle parçal ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralkl yamur ve saanak yal geçecei, hava scaklnn mevsim normallerinin altnda seyredecei tahmin ediliyor.

TRABZON, RZE VE ARTVN çEVRESNDE KAR YAII

Meteorolojiden ayrca Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri için kar ya uyars yapld. Kar yann yarn gece saatlerinden itibaren kuvvetli (10-20 cm yeni kar örtüsü), yüksek kesimlerde yer yer youn (20 cm üzeri yeni kar örtüsü) kar ya eklinde olaca öngörülüyor.

Ulamda aksamalar, buzlanma ve don olay ile tipi eklinde ya, yüksek ve dik yamaçlarda ç tehlikesi gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git