Yaşadıkları dram yürekleri dağlıyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 1 yılı aşkın süredir evlat nöbeti tutan ailelerin hikayeleri yürek burkmaya devam ediyor. Çocuğu teröristler tarafından dağa kaçırılan ailelerden Abdullah Demir, "Bir kız çocuğuna silah verip dağa mahkum ederek mi bizi savunuyorsunuz? Kadınların hakkı diyorlar, bu kız çocuğu kadın değil mi, bu anne kadın değil mi, sen nasıl kadın hakkı savunuyorsun, bu yalan nereye kadar gidecek" dedi.

Haberler 08.09.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde frnda çalan olu Fatih Demirin (24) 2015 ylnda terör örgütü mensuplar tarafndan daa kaçrldn belirten baba Abdullah Demir, sözde Kürtleri savunmak için meclise giren HDPli vekillere tepki göstererek kendisinin de Kürt olduunu, halkn sorununu çözmek için gidenlerin koltuuna zarar gelmemesi için sustuklarn aktard.

Dier çocuklarna ekmek verebilecek kimse olmamasna ramen buradalar

Evde dier çocuklarna ekmek verebilecek kimsesi olmayanlarn bile onlar brakp evlatlarn istemek için HDP Diyarbakr l Bakanl önüne geldiini aktaran Demir, çocuu için Irak, Suriye, Rakka ve Kandile gittiini söyledi. Demir, 1 ylmz geçti burada eylemimize devam ediyoruz. Bu vicdanszlar gelip bize bir açklama yapmyorlar, sözde Kürt milletvekilleri. Bizde Kürtüz, aslmz inkar etmiyoruz, bir milletvekili meclise halk için gider, halkn sorununu çözmek için gider. Adamlar gidip orada koltua yapm, kendi koltuklarna bir ey olmasn ne olursa olsun diyorlar. nsanda vicdan ve merhamet olursa bu genç çocuklar görmesine ramen nasl o sandalyede oturuyorlar. Gelip halkn derdini dinleyerek neden burada olduumuzu sormalar lazm, bunlarda vicdan ve merhamet yok. Biz siyaset için deil canmz için burada oturduk. Evde dier çocuklarna ekmek verebilecek kimsesi olmayanlar bile çocuklarn brakp uan burada çocuklarn istiyorlar. Milletvekillerin neden bir ey demiyor, HDPnin zaten mayas belli, adamlarn yolu belli ama dier milletvekilleri sesimizi duymas lazm. Allah korkular varsa gelip bu çadrda bizi dinlerler. Bu insanlar siyaset için burada deiller, bu insanlarn aclar var canlarn aldlar. 10 yandaki bir çocuu nasl daa götürüp silah verirsin bu hangi insanla yakyor, insanlktan nasibini almamlar. Bir kz çocuuna silah verip daa mahkum ederek mi bizi savunuyorsunuz. Kadnlarn hakk diyorlar bu kz çocuu kadn deil mi, bu anne kadn deil mi, sen nasl kadn hakk savunuyorsun? Bu yalan nereye kadar gidecek. Biz çocuklarmza kavuacaz, devletimiz güçlüdür, biz bu bayrak altnda yayoruz. 5 yldr ne Irak, Suriye, Rakka ne de lanet Kandili braktm. Ya 80 yandaki bir kadn buradan Kandile gitmi beli yerde o anneye çocuunu göstermiyorlar. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, çileri Bakan Süleyman Soyluya ve bizi mecliste gündeme getiren Ömer çelike teekkür ediyorum. Olum frsat bulursan dön gel, Türk askerine teslim ol. Devletimiz güçlü bir devlet 15 tane çocuk geldi, ellerine kelepçe vurmadan ailelerine teslim ettiler. Bundan güzel bir ey var mdr, orada size giderseniz cezaevine atarlar diyorlar yalandr. Devlet gelen çocuklara yeni kyafet giydirmeden anne ve babaya teslim etmiyor bundan güzel bir ey var m diye konutu.

Ana Sayfaya Git