Yaşadıklarım çok korkunç!

Diyarbakır'da gördüğü tedavi ile yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen Dicle Üniversitesi (DÜ) Öğretim Görevlisi Muharrem Tunç, yoğun bakımda geçirdiği sıkıntılı süreci hafızasından silemiyor.

Haberler 14.09.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜ Yabanc Diller Yüksek Okulunda Öretim Görevlisi Tunç (55), hafif ate ikayetiyle gittii hastanede yaplan testin pozitif çkmas üzerine evde 5 gün ilaç tedavisi uygulad.

Durumunun arlamas üzerine hastaneye kaldrlan Tunç, pandemi hastanesine dönütürülen DÜ Kalp Hastanesi youn bakm ünitesinde 10 gün tedavi gördü.

Hastal yenmeyi baaran Tunç, taburcu edilmeden önce yaad korku dolu günleri klinik serviste anlatt.

Tunç, kronik rahatszl bulunmamasna ramen hastal sürecinde çok zor zamanlar geçirdiini söyledi.

Virüsün yaknlaryla yapt sabah kahvalts esnasnda bulatn tahmin ettiini dile getiren Tunç, bu nedenle hijyen ve sosyal izolasyona çok dikkat edilmesi gerektiini anladn belirtti.

Tunç, tedavide 18 günü geride braktn kaydederek, Youn bakmdayken gözümün önünden tüm hayatm geçti. çok bilinçliydim, dikkatliydim. Darda son derece dikkat ediyordum, hijyen kurallarna, mesafeye, maske takmaya. Hatta toplu yerlere gidince çift maske takyordum ama buna ramen oldu. Bir akrabadan dolay virüse yakalandm. Yarn buradan çktmda daha çok önlem alacam ki bir daha yakalanmayaym. dedi.

NEFES ALAMAYINCA HAYATIN BR ANLAMI YOK

nsann gözü kula, eli, aya olmasa hayat sürüyor ama cierleri olmaynca, nefes almaynca dünya daralyor. Ne yapacanz bilemez hale geliyorsunuz. nsan nefes almaynca hayatn bir anlam yok. diyen Tunç, öyle konutu:

Youn bakmda Allaha sndm. O zor anda tek çare Rabbime snmakt. Manevi olarak orada nefes aldm. Sonuçta çok zor bir süreç. Ne olur bu duruma dümeden elinizden geleni yapn. Yanmda, yaknmda ölenler oldu. Samda solumda entübe olup ölen hastalarn son anlarn gördüm, korkunçtu. Allah bir daha ne bana ne de bakasna göstermesin.

Tunç, kiinin kendisinin yan sra yaknlarn da bu virüsten korumas gerektiine iaret ederek, böyle düünülmesi halinde toplum salna katkda bulunulacan vurgulad.

Dier insanlar da kendimiz gibi düünmek zorundayz. ifadesini kullanan Tunç, vatandalara sosyal mesafe ve maske kuralna uymalar çarsnda bulundu.

Tunç, Herkesin tekrar ettii, hayat kurtaran o üç kural mesafe, hijyen ve maske, bütün mesele bu. Bencil olmamak lazm. Anlayan için bu çok basit. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git