Yasak Alanı Değiştirildi!

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinde, PKK'ya yönelik operasyon kapsamında 15 köy ve bağlı 22 mezrasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 05.09.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, Lice ve Hani ilçeleri snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen PKKl teröristler ve i birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristler tarafndan kullanlan snak, barnak, depo alanlar ile uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacyla operasyon düzenlenecei bildirildi.

YEN ALANLAR BELRLEND

Açklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, Haniye bal Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Yukar Tural, Kalaba, Uzunlar, Serenköy köyleri ile Baakl, Güzelce, Taburun, Karapilyari, Mezartarlas, Sraevler, Horsel, çay, Damlatepe, Uysal, Aa Tural, Gürbulak mezralar, Liceye bal enlik, Birlik, Abal, Erginköy, Tuzlaköy, çeper, Daralan, Duruköy köyleri ile Elmadere, Alçk, Akçapnar, Ayaz, akan, Boyluca, Dahlk, Alikahya, Hacmusabey, Kutlam mezralarnda bugün saat 18.00den itibaren, ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildii belirtildi.

Söz konusu yasaa uyulmasnn, vatandalarn can ve mal güvenlii yönünden önem tad ifade edilen açklamada, yasan sona erecei tarihin ayrca duyurulaca kaydedildi.

SABAH DUYURULAN KALIDIRILDI

Öte yandan, Valilikten yaplan açklamada, l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, Liceye bal Dolunay, çavundur, Yalaza, Balan ve Ortaç Köyleri ile Hazroya bal çitlibahçe köyünde bugün 06.00dan itibaren ilan edilen sokaa çkma yasann saat 18.00 itibariyle kaldrld duyuruldu. Açklamada, vatandalara sokaa çkma yasana uyduklar için teekkür edildi.

Ana Sayfaya Git