Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerindeki 37 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 29.03.2018 - 13:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ve Hani ilçelerine bal 37 köy ve mezrada terör örgütü PKKya yönelik operasyondolaysyla sokaa çkma yasa ilan edildii bildirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Lice ve Hani ilçelerinin dalk ve ormanlk alannda faaliyet yürüten teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, snak, barnak, depo alanlarnn tespit edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi maksadyla operasyon balatld.

Halkn can ve mal güvenliinin salanmas amacyla operasyonun yaplaca Haninin Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Y.Tural, Kalaba, Uzunlar, Serenköy köyleri ile Baakl, Güzelce, Taburun, Karapilyari, Mezartarlas, Sraevler, Horsel, çay, Damlatepe, Uysal, A.Tural, Gürbulak mezralar, Licenin enlik, Birlik, Abal, Erginköy, Tuzlaköy, çeper, Daralan ve Duruköy köyleri ile Elmadere, Alçk, Akçapnar, Ayaz, akan, Boyluca, Dahlk, Alikahya, Hacmusabey ve Kutlam mezralarnda saat 08.00den itibaren sokaa çkma yasa ilan edildi.

Söz konusu yasaa uymann can ve mal güvenlii açsndan önem arz ettii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git