Yaşam azmi

Diyarbakır’da doğuştan görme engelli kadının örnek yaşam çabası ve azmi

Haberler 26.11.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Kayapnar ilçesinde annesiyle yalnz yaayan 47 yandaki Pervin Akdoan, karanlktan aydnla geçi sürecini, yaad sorun ve olumsuzluklar anlatt.

Lice ilçesinde, 10 kardeiyle karanlk ve kabus dolu bir hayat yaadn anlatan Akdoan, Yaklak 10 yl önce Diyarbakra tandk. Kuran- Kerim ile önce tantm, çünkü alanm oydu. Kuran- Kerimi örendikten sonra okuma-yazma hevesim balad. Diyarbakrda yaptm aratrmada okuma yazma örenebileceimi duydum ve bunun çabas içerisine girdim. Her yere bavurdum ve sonuçta hedefime ulatm. Yaklak 6 yldan beri Braille alfabesi ile okuma yazma örendim. lk ve ortaokul diplomas aldm imdi lise son snfta okuyorum. Hedefim lise diplomasn aldktan sonra lahiyat Fakültesini kazanmak ve Kuran- Kerim öretmenlii yapmak. Örendiim okuma yazma sayesinde imdi Braille alfabesiyle yazlm Kuran- Kerimin Türkçe meallerini okuyabiliyorum. çeitli kitaplar okuyorum. Tabi Braille alfabesiyle yazlm olan kitaplar dedi.

HERKES OKUMAYA DAVET EDYORUM

Kendisini yadrgayanlarn olduunu ve bunlarn arasnda öretmenlerin de bulunduunu belirten Akdoan, Bu yata okuyup ne yapyorsunuz, ne gerek var evinizde oturun zaten maanz var. Bu saatten sonra okuyup ne yapacaksnz diyenler çok oldu. Bunu bize öretmenler dahi snavda söylediler ve çok zoruma gitti. Bende, bu yata okuyup Kuran- Kerim hocas olabilirim dedim. Hiçbir cevap vermedi ve snava baladk. Ama o kelimeler ona yakmad. Ben herkesi okumaya davet ediyorum. Balasalar baarabilirler, yeterki insan çaba harcasn. Birine bana bir hadis oku dediimde çeitli bahanelerle okumayabilir. Ama kitap öyle deil. Sen okuma yazmay bildikten sonra açp Hadis-i erifi rahat ekilde kimseye minnet duymadan okuyorsun. Ama sen birine bal kaldn sürece beklemek zorundasn. Kitapta öyle bir bekle süresi yok diye konutu.

ENGELL KADINLARIN DEZAVANTAJLARINI GDERMEYE YÖNELK çALIMALAR YÜRÜTMEKTEYZ

25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü dolaysyla Pervin Akdoan ziyaret eden, ki Elin Sesi Sevgi Kadn Dernei Bakan Leyla Aytek, Engel sizsiniz diyen, kadn ve gençlerimizin dezavantajlarn gidermeye yönelik çalmalar yürütmekteyiz. Tüm kadn genç ve engellilerin i eitim gibi alanlarda toplumsal hayata eit ve aktif olarak katlmlarn salamaya çalyoruz. Bugünün anlam ve önemini bilen bir kadn ve dernek yöneticisi olarak, Pervin Akdoann yaadklar karsnda dayanma ve sorunlarn kamuoyuna aktararak çözüm bulunmasna yardmc olmak istedik. Yeni kurduumuz dernek yöneticilerimiz ve paydalarmzn önerileri dorultusunda kadna yönelik iddetin son bulmas, kadn yaam önündeki engellerin kaldrlmas için elimden ne geliyorsa yapmaya devam edeceim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git