Yaşı küçük yüreği büyük

9 yaşındaki çocuk, 11 yaşındaki engelli kuzeni için mavi kapak toplamaya başladı.

Haberler 21.09.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Mustafa, doutan engelli olan 11 yandaki kuzenine akülü araç alabilmek için mavi kapak kampanyas balatt. Kendisi dahil çevresindeki herkese durumu bildiren Mustafa için yaknlar da seferber oldu.

Diyarbakrda 9 yandaki Mustafa Dudu isimli çocuk, 11 yandaki engelli kuzeni için büyüklerin bile gösteremeyecei özveriyi ortaya koydu. Küçük Mustafa, engeli nedeniyle yürüyemeyen kuzenine tekerlekli sandalye almak için çevresindekilerin de yardmyla sokak sokak gezerek mavi kapak topluyor.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde ikamet eden 9 yandaki Mustafa, örneine az rastlanr bir kampanya balatt. Doutan engelli olan 11 yandaki kuzeninin yürüyemediini ve bu nedenle okula gidemediini gören Mustafa, televizyonlardan gördüü mavi kapak projesiyle umutland. Kuzeni için ondan habersiz mavi kapak toplamaya balayan Mustafa, bunu yakn çevresi ve babasnn arkadalaryla da paylat. Ailesinden de destek alan küçük Mustafa, yaknlarnn da desteiyle 2 ayda 5 bin mavi kapak toplamay baard. Elinden geleni yapmaya gayret gösteren küçük Mustafa, yetkililerden de kendilerine destek vermesini istedi.

Kuzeni için sokak sokak geziyor

Kuzeni için balatt çalmayla ilgili konuan Mustafa Dudu, kuzeninin yakn arkada olduunu ve onu çok sevdiini söyledi. Dudu, Benim kuzenim 11 yanda. Ayaklar tutmuyor, onu seviyorum. Onun için mavi kapak toplamaya baladm. Kapaklar yeteri miktara geldikten sonra ona tekerlekli sandalyesini hediye edeceim. Babamla dar çkyoruz ve ben yerlerdeki kapaklar topluyorum. Kuzenim 11 yanda ve engelli olduu için yürüyemiyor, bu nedenle okula da gidemiyor. Ona yardm etmek istiyorum. Ben elimden geleni yapyorum, yetkililer de bize yardmc olsun dedi.

Bizim kadar yetkililerin de yardm etmesini istiyoruz

Diyarbakrda taksicilik yapan ve arkadann olu olan Mustafann istei üzerine mavi kapak toplamaya balayan Frat Kaya cebinde ve arabasnda biriktirdii kapaklar, Mustafann evinde topluyor. Mustafa ve engelli kuzeni için bu çalmaya katldn belirten Kaya, Arkadamn olu sayesinde bu kampanyaya katldm bende. Mustafann engelli bir akrabas var 11 yanda ayaklar tutmuyor. Kendisi bana yardmc olabileceimi sordu bende çok sevindim. Bende Mustafa ve kuzenine destek olmak için mavi kapak toplamaya baladm. Diyarbakrda taksicilik yapyorum, park ettiim yerlerde gördüüm bütün kapaklar topluyorum, cebimde, arabada, poetlerde biriktiriyoruz. Biz elimizden geleni yapyoruz, yaptmz kadaryla da yetkililerden yardm bekliyoruz. Bir an önce bu çocuu sevindirmemiz gerekiyor, akülü olmasn tercih ediyoruz, onun sevinmesi hepimizi sevindirecek diye düünüyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git