Yasin Börü'nün ailesi valiliğe tazminat davası açtı

Diyarbakır'da 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü'nün ailesi, mahkemeye başvurarak, bu saldırılarda ihmali olduğu gerekçesiyle valilikten şikâyetçi oldu.

Haberler 20.08.2017 - 13:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014 tarihli saldrlarda PKK/HDPliler tarafndan katledilen Yasin Börünün ailesi, Diyarbakr dare Mahkemesine bavurarak, bu tarihlerde yaplan saldrlarda ihmali olduu gerekçesiyle Diyarbakr Valiliinden ikyetçi oldu.

Bavuruda, saldrlarn engellenmemesi ve saldrlara müdahale edilmemesinde emniyetin ihmali olduu ifade edildi.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan dava avukat Murat Sadak, tazminat davas için Diyarbakr dare Mahkemesine bavurduklarn söyledi.

Tazminatn önemli olmadn belirten Sadak, önemli olann, sorumlularn maddi anlamda da cezalandrlmas olduunu dile getirdi.

VALLE TAZMNAT DAVASI

PKK/HDPlilerin çkartt olaylarda emniyetin ciddi anlamda ihmali olduuna deinen Sadak, Bu ihmalden dolay en azndan u ana kadar ceza anlamnda yarg önüne çkmadlar, belki tazminat anlamnda cezalandrlrlar. dedi.

Yasin Börü ve arkadalarnn katledilmesinde her ne kadar failler dorudan birinci derecede sorumlu olsalar da bu olaya ihmal derecesinde sebebiyet veren valiliin de sorumluluunu hatrlatan Sadak, Bu sorumluluun oluundan dolay biz öncelikle Diyarbakr Valilik kurumuna sadece Yasin Börü için deil, hepsi için bavurduk. Valilik kurumu talebimizi kabul etmedi. Sadece ehitlik tazminat için dilekçe verdik. 28 bin TL civarnda bir rakam Bunun dnda talebimiz kabul edilmedi. Bunun üzerine biz de katledilenler adna her bir aile için ayr ayr 2,5 milyon TLlik manevi tazminatla birlikte, destekten yoksun kalmaktan kaynaklanan maddi ve manevi tazminat davas açtk. ifadelerini kulland. ( LKHA)

Ana Sayfaya Git