Yatanların yüzde 75'i aşısız kişiler!

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Turan: Hastaneye yatışı yapılanların yüzde 75'i aşısız olanlar 'Şu an bir pik yaşıyoruz, hastanede yer bulunamayacak seviyeye gelebiliriz' diyen Elif Turan, 'Vaka artışında ilk 5, aşılama oranında da sondan 5 il arasındayız maalesef' dedi.

Haberler 27.07.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan, resmi rakamlarn kendileriyle paylalmadn belirterek kentteki günlük yeni vaka saysnn 500-600 arasnda olduunu, hastaneye yat saysnn ise 160-170 arasnda olduu bilgisini vererek tedbirlerin vaka saysna bal olarak bir gevetilip bir sklatrlmasnn bir sirkülasyon yarattn vurgulad.

1 Temmuzda tedbirlerin kaldrlmas kararnn öncesinde günlük vaka saysnn 140 olduu bilgisini veren Turan, Böyle devam ederse geçen yaz yaadmz tabloyla kar karya kalabiliriz. u an bir pik yayoruz, hastanede yer bulunamayacak seviyeye gelebiliriz. Maalesef alama oranmz da düük seyrediyor. Vaka artnda ilk 5 il arasndayz, alama orannda da sondan 5 il arasndayz. Kendi gözlerimizle bunu söylüyorum, hastaneye yat yaplanlarn yüzde 75i asz olanlar diye konutu.

AI KARITLIINDAN ZYADE BR TEREDDÜT VAR

Yaklak 2 hafta önce demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerle bir araya gelerek A olmak toplumsal sorumluluumuzdur diye bir kampanya balattklarn söyleyen Turan, A olunca sadece kendimizi deil, toplumu ve sevdiklerimizi de korumu olacaz. Hepimiz güvendeysek pandemi kontrol altnda olur diyerek a olmay reddedenler nedeniyle yeni varyantlarn daha çok yayldn ve Delta varyantnn Diyarbakrda da görüldüü bilgisini verdi.

nsanlarn aya kar güvensizlii konusunda A kartlndan ziyade bir tereddüt var. çünkü insanlar mesela ellerine pasl bir cisim battnda gidip tetanos asn yaptryor veya çocuklarna çocukluk dönemi asn vurduruyorlar. Ama Covid-19 asna kar bir güvensizlik var diyen Turan, unlar söyledi:

NSANLARA DORU BLG AKTARILDIINDA KNA OLUYORLAR

Bunun nedeni de aslnda pandeminin yönetilme biçimiyle de alakal. Pandemi effaf bir ekilde yönetilmedi, gerekli toplumsal bilgilendirme yaplmad, toplumun katlm salanmad. Ada da benzer ekilde yeterli bilgilendirme yaplmad için insanlarn kafasnda soru iaretleri var. nsanlara ann neden önemli olduu anlatlmad için kafa karkl, bilgi kirlilii, kulaktan dolma bilgiler var. nsanlara doru bilgi aktarldnda ikna oluyorlar, biz bunu gördük, tecrübe ettik

Salk Bakanlnn balataca bir kampanyayla ann önemini herkesi anlayabilecei ekilde ve herkesin ana diliyle mutlaka anlatmasnn gerekli olduunu söyleyen Turan, nsanlara açklama yapmadan a olun demek ie yaramyor dedi. Turan, Pandemiden çkmz alarla olacak diye de ekledi.

Ana Sayfaya Git