Yatılı rehabilitasyon merkezi açılacak

Bursa ve Diyarbakır'a yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak

Haberler 03.03.2021 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeilay Genel Bakan Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakrda inaat süren yatl rehabilitasyon merkezlerinin ksa süre içinde açlacan bildirdi.

Öztürk, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurumun, Türkiye Yeilay Cemiyeti Genel Merkezini ziyareti srasnda yapt konumada, Yeilayn birçok STK ve devletin her kurumuyla yakn i birlii içerisinde çalmalar yürüttüünü anlatt.

Yeilayn 101 yldr bamllkla mücadele ettiini belirten Öztürk, Yeilay Danmanlk Merkezleriyle (YEDAM) Türkiye genelinde hizmet verdiklerini kaydetti.

YATILI REHABLTASYON MERKEZ

Yeilayn önleyicilik hizmetlerinin youn ekilde sürdüünü ifade eden Öztürk, 2013te yaplan bir tüzük deiikliiyle Yeilayn önleme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yan sra geni çerçevede tedavide de iin içinde olmas gerektii yönünde kararlar alndn anmsatt.

Öztürk, sözlerini öyle sürdürdü:

Psikososyal desteklerin salanaca yatl ve ayakta tedavi merkezleri açma planmz ortaya çkt. 2015te bir pilot çalma ile baladk. Türkiye genelinde u an 100 merkezde hizmet veren YEDAMlarla devam ediyor. Bursa ve Diyarbakrda inaat devam eden yatl rehabilitasyon merkezimiz var. Ksa süre içerisinde onlar da açm olacaz.

YEDAMlarda bamllk tedavisi alannda hizmet verdiklerinin altn çizen Öztürk, burada hem danmanlk hizmeti hem de psikososyal destek verdiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git