"Yavrum dön gel!"

Evlat nöbetindeki anne: Oğlum, Mehmet'im, yavrum dön gel.

Haberler 03.12.2021 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen 247 ailenin evlat nöbeti, 823ncü günde de devam etti.

Ege Üniversitesi letiim Fakültesinden okurken doa götürüldüünü söyledii olu Mehmet için stanbuldan gelip nöbete katlan mmihan Nilifrka, olu Mehmetin mezun olmasna 2 ay kala daa kaçrldn söyledi. Anne mmihan Nilifrka HDP, olumu daa kaçrd. Dada aç, susuz mahkum brakmlar, bizi de bu kapya mahkum etmiler. Evlatlarmz elimizden almlar, cierlerimizi bizden söküp götürmüler. Bu çocuklar nasl kandrp, götürdüyseniz öyle de getirin. Tek bir çocuk dada kalmayana kadar buradan kalkmayacaz. Yavrularmz bize geri verin. çocuklarmzdan ne istediniz, evlatlarmz sizin için mi büyüttük, da için mi büyüttük? dedi.

DAYANACAK GÜCÜM KALMADI

Olu Mehmete de dönmesi için çar yapan Nilifrka Biz sizden sadece evlatlarmz istiyoruz. Neden bizden kaçtnz? Bu kepenkleri 8 aydr kapatp gitmisiniz. Burada bizden kaçyorlar, dada da çocuklarmzn arkasna saklanyorlar. Olum, Mehmetim, yavrum dön gel. Perianz. Kulamz telefonda, gözümüz kapda. Gel, bak ceza yok, devletimiz adaletlidir, güçlüdür, gel güvenlik güçlerine teslim ol. Cierim, kapm sana açk, seni çok özledim, dayanacak gücüm kalmad, kurbann olaym dön gel diye konutu.

Bu arada stanbul Küçükçekmece Belediyesi meclis üyeleri de ailelere destek ziyaretinde bulundu.

7 SENEDR PENDE BULUNUYORUM

Kz Fadime için eylem yapan anne Hatice Levent, gazetecilere, evlad için eylemi sonuna kadar sürdüreceini söyledi.

Ne olursa olsun kzn terörün elinden kurtaracan ifade eden Levent, çocuunu HDP ile terör örgütü PKKdan istediini aktard.

Levent, 7 senedir senin peindeyim yavrum. Dön, seni çok özledim. Senin o maaralarda iin yok. 70 sene de olsa seni almadan buradan gitmeyeceim. Peini brakmayacam. Senin elin kalem tutuyordu, silah verdiler eline. Vicdanszlar. çocuklarmz için buradayz. dedi.

Anne Nadire çakan da olu Muhammed için eylemi kararllkla sürdürdüünü dile getirdi.

çocuuna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan çakan, Kaç gel olum. Seni çok seviyorum. Ben çok hastaym. Teslim ol yavrum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git