Yemek boykotu

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki sağlıkçılar, kurallara uygun yapılmadığı gerekçesiyle yemek boykotu başlattı.

Haberler 03.07.2020 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) üyeleri, Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde çkan yemek için süresiz boykot karar ald. SESten boykota ilikin yaplan yazl açklamada, hastanenin yllardr var olan sorunlara kar yaklam eletirilerek, tüm çözüm yollarnn tkanmasyla birlikte hastane çalanlar ve yetkili sendika temsilcilii olarak uyar niteliinde üç gün boyunca hastane yemeini boykot etme karar alnd bilgisi paylald.

BOYKOTUN GEREKçELER

Açklamada, Bu üç günün sonunda taleplerimizin karlanmas bir tarafa hastane yönetimi adeta kör sar oynad, ortaya konulan bu iradeyi hiçe sayarak sorunlar sümen alt etmeyi sürdürüyor. Bu nedenle buradan bütün duyarl kamuoyuna sesleniyoruz; özellikle covid-19 salgn sras ve sonrasnda kahramanlar olarak nitelendirilen biz salk emekçileri yeterli ve güvenli gdaya ulaamyoruz. Hastanemizde yediimiz yemein besin nitelii ve çeitlilii yeterli deil ifadelerini kulland. Açklamada, talepler karlanncaya kadar yemek boykotunun süresiz bir ekilde devam edilecei belirtildi.

TESPT EDLEN SORUNLAR

PS kodlu, Benzen madde içeren ve kanserojen etkisi olan köpük ve çelik tabldot gibi ça d hijyen koullarna uygun olmayan materyallerin kullanld belirtilen açklamada, yemek porsiyonlarn doyuruculuunu yeterli olmad, yemeklerin lezzet ve kalitesinin yeterli olmad, yemek çeitlilii ve uyumunun dengeli olmad, tabldot, tabak, çatal, bçak ve kaklar ile yemekhanenin hijyen kurallarna uyulmad, ya, lezzet, tuz, kvam, kokusu ve karbonhidrat dengesini uygun olmad, radyasyona maruz kalan hastane emekçilerinin günlük tüketilmesi gereken süt ve süt ürünlerinin karland ifade edildi.

TALEPLER

Açklamada, sorunun çözümü için u talepler yer ald:

*En az 4 çeit ve doyurucu yemek tüketmek, sofradan doyarak kalkmak istiyoruz, herkese ulalabilir, hijyenik ve besin deeri yüksek gda çeitliliini,

*Yemekhanede olduu gibi tüm servislerde teknik artnameye de uygun olan porselen ve yine hijyene uygun çatal kak ve tabakta yemek yemek istiyoruz.

*Yemekler arasndaki uyumun ve besin dengesinin salk hizmeti gibi önemli ve dikkat gerektiren bir hizmet veren bir kuruma uygun hale getirilmesini talep ediyoruz. (Örnein karbonhidrat arlkl besinlerden oluan yemek istemiyoruz)

*Radyoloji teknikeri arkadalarmzn günlük tüketmesi gereken süt ve süt ürünlerini tüketebilmesinin salanmasn,

*Teknik artnameler hazrlanrken salk emekçisinin taleplerinin göz önünde bulundurularak hazrlanmasn talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git