Yemekler komşular için pişecek

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Kaymakamlığı ve belediyesi, Komşun İçin Yemek Pişir Projesini hayata geçirdi. Yenişehir ilçesinde başlayan proje ile hayırsever vatandaşlar evlerinde hazırladıkları yemekleri yoksul ve dar gelirli ailelerle paylaşıyor.

Haberler 14.05.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Kaymakaml ve belediyesi, anlaml bir projeyi hayata geçirdi. Komun çin Yemek Piir Projesi ile hayrsever vatandalar, evlerinde hazrladklar yemekleri, yoksul ve dar gelirli ailelerle paylayor. Yeniehir Belediyesi Aile Hizmetleri Müdürlüü ile Yeniehir Kaymakaml Sosyal Yardmlama Vakfnca koordineli olarak yürütülen projeye ilçe snrlarnda bulunan tüm hayrsever vatandalar katlm salayabiliyor.

YEMEKLER KOMULAR çN

Yeniehir Belediyesi snrlar içerisinde bulunan hayrsever vatandalarn kendileri için evlerinde pien tencereden bir sefer tas ayrarak ihtiyaç sahibi vatandalar ile paylatn belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Murat Beikci, proje ile gerek Ramazan ay münasebetiyle gerekse korona virüs salgn nedeniyle sokaa çkma kstlamas bulunan vatandalara, hayrseverlerin ocaklarnda kaynayan yemekten bir öün yemek gönderildiini söyledi. Kaymakam Beikci, Bir toplumda ne kadar çok yardmlama ve dayanma varsa o kadar çok huzur, bar ve kardelik vardr. lçemizde yaplan gerekli koordinasyonla ekiplerimiz her akam hayrsever vatandalarmzn evlerinden sefer taslarn alp ihtiyaç sahiplerine ulatryorlar. Projenin ilk gününde 20 hayrl vatandamzla baladk ve bir hafta içerisinde hayrsever saymz 80ne çkt. Öncelikli olarak yallarmza yönelik sürdürdüümüz bu çalmamz Yeniehir Sosyal Yardmlama Vakfmzla birlikte ilçemizde bulunan tüm ihtiyaç sahiplerine yayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git