Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Artık o eski devlet yok, yeni bir devlet var. Halkın değerlerine, diline, dinine, inancına saygılı bir devlet var ve devlet ile millet buluşmuş vaziyettedir dedi.
AK Parti 1. sıra Milletvekili adayı olan ve seçim startını ilçe gezileriyle veren Bakan Yılmaz ilk olarak, Eğil ilçesine giderek burada Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
EĞİLE YATIRIM SÖZÜ
Daha sonra ilçe merkezinde AK Parti seçim bürosunun açılışını yapan Yılmaz, AK Partinin son 12 yılda sadece hizmet yapmadığını, aynı zamanda her alanda özgürlükleri arttırdığını belirtti. Geçmişte kamu kurumlarında ve okullarda başörtüsünün yasak olduğunu anımsatan Yılmaz, Allaha şükür şimdi üniversitelerden ortaokula kadar, kamu kurumlarından, Meclisimize kadar her yerde bu özgürlüğümüz var. Bunun için AK Partiye, Recep Tayyip Erdoğana müteşekkiriz ifadesini kullandı.
Yılmaz, inanç hürriyetinin yanı sıra dil konusunda AK Parti hükümetinin büyük adımlar attığını vurgulayarak, geçmişte hükümetlerin yaptığı ayıp ve hataların AK Parti tarafından ortadan kaldırdığını kaydetti.
AK Partinin hizmetlerini devam ettireceğini işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:
GEçMİŞİN KALINTILARI
AK Parti geçmişin ayıplarını birer birer ortadan kaldırdı. Geçmişte gerçekten hata ve ayıplar yapıldı. Ama biz devletin zihniyetini dönüştürdük. Artık o eski devlet yok, yeni bir devlet var. Halkın değerlerine, diline, dinine, inancına saygılı bir devlet var ve devlet ile millet buluşmuş vaziyettedir. AK Partinin felsefesi de budur. Devlet insana efendilik yapmak için değil, hizmet etmek için var. AK Parti güçlü olduğu sürece bunu yapmaya devam edecektir.
DEMOKRASİNİN GÜçLENMESİ
Eğil sonrası Bakan Yılmaz, Dicle ilçesinde AK parti seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, eski Türkiyede devletin millete hükmetmeye çalıştığını ve devlet yöneticilerinin milletten kopuk yaşadığını ifade etti. Yılmaz, Türkiyede milletin amir, devletin ise memur olduğunu söyledi.
Devletin millete hizmet etmek için var olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: Biz bu anlayış içindeyiz ama biz de devlete sahip çıkacağız. Bu devleti dünyada güçlü hale getireceğiz. Kardeş kardeşe kavga edip gücümüzü kırmayacağız. Tam aksine birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştireceğiz, dünyayla yarışacağız. Temel hak ve özgürlüklerimizin genişlediği, demokrasimizin güçlendiği bir ortamda kalkınmamızı hızlandıracağız.