Yeni eğitim merkezi

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Rabia-tül Adeviyye Kadın Kültür Merkezinde kadınlara farklı branşlarda eğitim veriliyor. Eğitim merkezinde ayrıca kırsal mahallelerde oturan ve hiç sinemaya gitmeyen çocuklar da sinemayla tanıştırılıyor.

Haberler 19.06.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin talimatlaryla eitim faaliyetlerine balayan Rabia-tül Adeviyye Kadn Kültür Merkezinde eitim alan kadnlar atk materyalleri deerlendirerek ev ekonomisine de katk salyor. Kaymakam Beikci, Rabia-tül Adeviyye Kadn Kültür Merkezi kompleksinde Aile Destek Merkezi (ADEM) eitmenleri tarafndan 17 derslik içerisinde birçok eitim verildiini söyledi.

ETM MERKEZ

Kaymakam Beikci, Merkezimizde ayrca 54 kiilik cep sinemas da bulunmakta bu cep sinemalarmzda eitimlerimizin yan sra krsal mahallelerimizden getirdiimiz örencilerimizi de sinemayla tantrmaktayz. ADEM eitmenlerimizce çocuklarmza bale salonunda bale dersleri, müzik snfnda balama, piyano ve saz dersleri, deri atölyesinde kadnlara ham deriden kemer, tablo, hediyelik eya ve atk materyallerden petchwork çanta yapm öretilmekte, bilgisayar snfnda 13 ya ve üzeri çocuklar için grafik tasarm kursu, yiyecek atölyesinde dünya mutfa bata olmak üzere yiyecek tarifleri ve teorik eitimler, Kuran- Kerim kursu, kuaförlük atölyesi, okuma-yazma snf, el sanatlar atölyesi, fitness salonu, kütüphane, konferans salonu, çocuk bakm ve oyun odas bulunmaktadr. Giyim atölyelerimizde, Biz de çöp yok, krkyama yapyoruz anlayyla kursiyerlerin evlerinden getirdikleri atk ve kullanlmayan giyim eyalarn deerlendiriyoruz. Resim atölyesinde dekoratif ahap süsleme ve tak tasarm eitimlerini alan kursiyerler isterlerse kendi tasarladklar taklarn satn yapabiliyorlar dedi.

KURSYERLERN BECERS

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci Rabia-tül Adeviyye Kadn Kültür Merkezin alnan eitimlerin ardndan kursiyerlerin aldklar sertifikalar ile usta öretici olarak çalabilecekleri imkanlarnda salandn anlatarak, sertifikasn alan örencilerin Sanayi Meslek Yüksekokulunda usta öretici olabildiklerini sözlerine ekledi.

Rabia-tül Adeviyye Kadn Kültür Merkezinde eitime katlan kadnlar, merkez bünyesinde bulunan Hanmevi Millet Kraathanesinde çay saati etkinlii düzenleyerek, ders aralarnda dinlenme imkan yakalyor.

Ana Sayfaya Git