Yeni işçilerin temizlik atağı

Sur'da yeniden işe alınan 130 belediye personeli temizlik yaptı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, HDP'li yönetim döneminde işlerine son verilen, görevlendirme yapılan ilçe belediyesi ile yeniden işe dönen personel, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi'nin de katıldığı çalışmada, ilçeyi çöplerden arındırdı

Haberler 09.10.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, HDPli yönetim döneminde ilerine son verilen, Sur Belediyesine yaplan görevlendirme ile 1 Ekimde yeniden göreve balayan 130 personel, ilçede temizlik çalmas yapt.

Temizlik çalmasna katlan Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, yapt açklamada, göreve baladklar günden itibaren belediyenin hem kurumsal hem de mali alt yapsn güçlendirme noktasnda ciddi çalmalar yaptklarn dile getirdi.

Belediyenin, 10 ay öncesine göre bütün yönleriyle güçlü bir ekilde sahada hizmet vermeye çaltn ifade eden çiftçi, Görevi devraldmzda Sur Belediyesi maalesef önceki zihniyetin elinde, 9 aylk süre içerisinde kurumsal alt yaps neredeyse çökertilmi, mali alt yaps çok kötü bir ekilde braklm bir belediyeydi. Personeline maa, tediye, ikramiye ödeyemeyen bir durumdayd ama çok ükür bugün belediye, bütün yönleriyle hem personele hem halka hizmet edecek ve bütün ihtiyaçlarn karlayacak, ödemelerini yapabilecek bir mali yap ve bütçeye sahip oldu. diye konutu.

TEKRAR LERNE, EKMEKLERNE GER KAVUTULAR

HDPli yönetim döneminde ilerine son verilen personele deinen çiftçi, unlar söyledi:

Hiçbir kural tanmadan, emeklerine sayg duyulmadan, ekmek paralaryla oynanarak 145 personelimizin iine son verilmiti. Göreve geldiimiz andan itibaren bu arkadalarmz geri ie balatma noktasnda ciddi bir çalma yaptk. 10 ay süren bu çalma neticesinde belediyenin bütçesini düzelttik ve bu arkadalar ie balatacak duruma geldik. ifadelerini kulland. 1 Ekimden itibaren müracaat eden arkadalarmzn tamam, 130 civar arkadamz ie balad. Geri kalan arkadalarmz baka belediyeler ve memurlua baladklar için balamadlar. Bugün itibariyle 130 arkadamz bizimle beraberler. Tekrar ilerine, ekmeklerine geri kavutular. Bugün de bu arkadalarmz ve belediyenin önceki personeliyle beraber ilçede temizlik kampanyas balattk. Kampanyay belli aralklarla devam ettireceiz.

Surun, 33 medeniyete ev sahiplii yapan, kültürün ve medeniyetin beii bir ilçe olduunu vurgulayan çiftçi, bu nedenle ilçenin temiz kalmasnn önemli olduunu, belediye olarak da en önemli faaliyetlerinden birinin temizlik olduunu aktard.

BELEDYE OLARAK ARAç FLOMUZU GENLETYORUZ

Sur ilçemizi temiz tutmak noktasnda daha büyük bir gayret göstereceiz. ifadesini kullanan çiftçi, unlar kaydetti:

Belediye olarak önümüzdeki aydan itibaren araç filomuzu geniletiyoruz. Daha önce kiralamayla yaptmz ilemleri kendi araçlarmzla yapm olacaz. 19 yldr yönetimde olan kiilerin baaramad bir durumu artk baarm olacaz. nallah Surun tamamn ki bu büyük bir alan, 122 bin 800 hektarlk bir alandan bahsediyorum ve bu alann tamamnn çöpünü toplam olacaz. Bu ilk kez olacak çünkü daha önce sadece 50 köyün çöpleri toplanrken önümüzdeki aydan itibaren kendi araç ve personelimizle Surun 100 mahallesi ve 145 mezrasnn tamamnn çöpünü toplam olacaz.

SUR BELEDYESNN PERSONELE BORCU KALMADI

Sur Belediyesinin bugün itibaryla hiçbir personeline borcu kalmad. HDPli belediyeler tarafndan maalar, tediyeleri, ikramiyeleri ödenmeyen personele, o döneme ait borçlarn tamam ödenmi, yaklak 4 milyon lira civarnda personel borcu bugün sfrlanmtr. diyen çiftçi, emekli olan 27 personelin ikramiyelerinin tamamnn pein olarak ödendiini aktard.

çiftçi, Sur Belediyesi 10 aylk süre içerisinde adeta küllerinden yeniden dodu. Kurumsal, mali yaps ve her yönüyle dimdik ayakta olan bir belediye olarak bugün hizmet yürütüyor ve inallah bundan sonra da daha güçlü bir ekilde mali, kurumsal ve alt yaps güçlü bir ekilde vatandalarmza hizmet vermi olacaz. dedi.

Abdullah çiftçi, personelin tekrar ie balamasnda kendilerine destek olan çileri Bakan Süleyman Soylu, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Vali Münir Karalolu ve milletvekillerine teekkür etti.

çiftçi, daha sonra AK Parti Sur lçe Bakan Murat Unat, muhtarlar, belediyenin farkl birimlerinde çalan personel ile ilçede temizlik çalmasna katld, çöp toplad.

Daha sonra esnaf ziyaret eden çiftçi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimi kapsamnda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarna dikkat edilmesi uyarsnda bulundu, vatandalarn sorun ve taleplerini dinledi.

Ana Sayfaya Git