Yeni öğrencilere polisten terör uyarısı

Polis, üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilere, terör örgütlerinin ağlarına düşmemeleri konusunda broşür dağıttı

Haberler 30.08.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polis, üniversitelere yeni kayt yaptran örencileri, terör örgütlerinin alarna dümemeleri konusunda datt broürlerle uyard.

2017-2018 eitim ve öretim ylnn balamasna ksa süre kala polis, örencilerin bilinçlenmesi için harekete geçti. Bu kapsamda, 59 ilde valilikler ve üniversitelerle ibirlii yaplarak okul önlerinde stant kuruldu.

Stantlarda, örenciler ve veliler, suç örgütlerinin eleman temini çalmalar hakknda bilgilendirildi. Kayt ve burs sistemi hakknda da bilgi verilen örencilere üniversiteler ve bulunduu ehir tantld.

Datlan broürlerde, örencilere üniversitelerinin deerini bilmeleri ve sevdiklerine, ülkelerine kar okulu iyi bir birey olarak eitimlerini tamamlamakla borçlu olduklarnn alt çizildi.

POLSTEN TERÖR UYARISI

Ailelere çocuklarn okullarda kontrol etmeleri uyars yaplrken, örencilerin yanllar doru gösteren kiilere, duygu ve düünce istismarclarna, her türlü kötülük ve çirkinlii huy edinmi kiilere ve kiilerin yeteneklerini kendi çkar ve amaçlar dorultusunda kullanmak isteyenlere kar dikkatli olmalar gerektii vurguland.

Tanmad kiilerden sayg ve ilgi gören, amacn ve konusunu bilmedii faaliyetlere davet edilen, iddet içerikli yaynlar okumaya balayan, yasa d toplant ve yürüyülere katlan örencilerin, geleceklerini karartmamak için kendilerini istismar eden suç gruplarna kar hayr demesinin önemi vurguland.

Uyuturucu madde kullanmnn sorunlar çözmeyeceine iaret edilen broürde, uyuturucu madde kullanma teklifinin en yakn arkadatan gelecei ve doru arkada seçmenin önemli olduu kaydedildi.

Ana Sayfaya Git