Yeniden Tanıtılacak

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Bayındır "Diyarbakırlı otelcilerle sinerji yaratıp Diyarbakır'ı yeniden tanıtacağız. Diyarbakır gayet dinamik bir kent. Kentin dinamizminden istifade etmek lazım"

Haberler 08.06.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Otelciler Birlii Bakan Timur Bayndr, Diyarbakrl otelcilerle sinerji yaratp Diyarbakr yeniden tantacaz. Diyarbakr gayet dinamik bir kent. Kentin dinamizminden istifade etmek lazm. dedi.

Bayndr, Diyarbakr gördükten sonra kente yönelik algsnn deitiini söyledi.

Bayndr, Diyarbakrn geleceinin parlak olduunu belirterek, kentte özellikle salk turizmi için çok büyük imkanlarn olutuunu dile getirdi.

- Yaynlarmzda Diyarbakr ileyeceiz

Diyarbakrda i turizmi ve i dinamiklerini harekete geçirebilirsek yava yava d dinamikler de düzeldikçe turizm buraya doru kayar. çünkü Diyarbakr Sur ve tarihi varlklaryla yurt dnda da tannan bir il. Diyarbakr muhakkak bundan nasibini alacak. diyen Bayndr, bölgede son iki ayda otellerin doluluk oranlarnda art yaandn, bu durumun pozitif ekilde gelieceini kaydetti.

Turizmin Türkiyenin olmazsa olmaz olduunu vurgulayan Bayndr, turizmin dier sektörleri de harekete geçirdiini söyledi.

Terör saldrlarndan önce turistlerin youn bir ekilde Diyarbakra geldiine dikkati çeken Bayndr, Diyarbakrl otelcilerle sinerji yaratp Diyarbakr yeniden tantacaz. Diyarbakr gayet dinamik bir kent. Kentin dinamizminden istifade etmek lazm. Bölgede her ey yerli yerine oturmaya balad. ehirdeki görünüm bundan daha iyi olamazd. Diyarbakr dier ehirlerle turizm açsndan yaracak bir potansiyele geldi. Yaynlarmzda Diyarbakr ileyeceiz. ifadelerini kulland.

Bayndr, Diyarbakrda gün geçtikçe turist saysnda art meydana geldiine iaret ederek, Diyarbakr Surlar ve Hevsel Bahçelerinin Dünya Kültür Miras olarak tescilinin turizme çok büyük katks olacan aktard.

Surun ina edilerek yeniden eski tarihi potansiyelinin kazandrlmas için devletin büyük katklarda bulunduunu anlatan Bayndr, bu gelimelerin turizme ve kalknmaya etki salayacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git