Yenişehir çiftçilere proje üretiyor

Diyarbakır’da ilçe belediyeleri arasında ilk kez tarımsal ve kırsal alanda üreticiyi desteklemek adına Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nü hizmete açan Yenişehir Belediyesi Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık fuarında üreticilerle buluştu.

Haberler 05.04.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikcinin talimatlar ile Yeniehir ilçesini üreticiler ile birlikte tarmsal kalknma alannda önemli bir seviyeye tamak amacyla kurulan Krsal Hizmetler Müdürlüü ilçeye bal krsal kesimde bulunan çiftçilere destek olmak amacyla tarmsal ve hayvansal üretime yönelik projeler hazrlayp hayata geçiriyor. Diyarbakr Yeniehir Kaymakaml ve Belediyesi bu yl 12cisi düzenlenen Mezopotamya Tarm ve Hayvanclk fuarnda yerini alarak, fuar ziyaretçilerine ilçede uygulanan proje ve çalmalar hakknda bilgi veriyor. Diyarbakrn tarm ve hayvanclk alanndaki potansiyelini göz önünde bulunduran Yeniehir Kaymakaml ve Belediyesi fuarda Belediyenin tarmsal alandaki yaplan faaliyetlerini vatandalara anlatt.

ÜRETCLERE PROJE ÜRETECEK

Fuarn gerçekleecei tüm süre içerisinde Yeniehir Belediyesi standn ziyaret eden üretici ve çiftçilere ilçede tarmsal alanda yaplan yatrm ve projeler hakknda bilgiler verildiini belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci, tarm ve hayvanclk alannda Türkiyenin en önemli kentlerinden biri olan Diyarbakrda youn ilgi gören fuarda yurt içi ve yurt d katlmc firmalar ile vatandalarla bir arada olmann mutluluunu yaadklarn söyledi. Bakan Beikci, limizde tarm ve hayvanclk bizim için asl görevlerimizden olan yol, su ve kaldrm kadar önemlidir.101 firmann katlm salad ve binlerce vatandamzn ziyaret edecei fuarmzda Krsal Hizmetler Müdürlüü ekiplerimiz üretici ve çiftçilerimiz ile iç içe olmu durumda. Yeniehir belediyesi olarak ilimizde ilk kez tarmsal ve krsal alanda üreticiyi desteklemek adna Krsal Hizmetler Müdürlüünü hizmete açm bulunmaktayz. Bu müdürlüümüzde ekiplerimiz çiftçilerimize tarmsal ve hayvansal üretime destek sunacak projeleri hazrlayacak ve hayata geçireceiz. Fuarmzn gerçeklemesinde bata valimiz Münir Karalolu olmak üzere emei geçen herkese teekkür ediyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git