Yenişehir’de ‘acil durum’ eğitimi

İçişleri Bakanlığının 2021 Afet Eğitim Yılı çalışmaları kapsamında, Yenişehir İlçe Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve AFAD arasında Afet Farkındalık Protokolü imzalanarak, olabilecek acil durumlara karşı çalışanlara yönelik eğitim programı düzenlendi.

Haberler 06.10.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye personellerinin deprem, yangn, sel, sabotaj, arama kurtarma, tahliye ve yangn söndürme gibi olas acil durumlara kar hazr hale getirmek için düzenlenen eitim program Yeniehir ilçe Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleti. Düzenlenen eitim programna katlan Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, deprem, heyelan, yangn ve sel gibi afetlerde can kayplarnn yaandn belirterek, bu can kayplarnn en aza indirilmesinin bilinçlenmeyle olacan söyledi.

FARKINDALIK PROTOKOLÜ MZALANDI

AFAD ile farkndalk protokolü imzaladklarn belirten Kaymakam Beikci, çileri Bakanlmzn balatm olduu eitim seferberlii kapsamnda bizlerde personellerimize çeitli konularda eitimler vermekteyiz. Bu kapsamda bizlerde 2021 ylnn Afet Eitim Yl ilan edilmesi münasebetiyle de AFAD ile Afet Farkndalk Protokolü imzalandk. Bu i birlii protokolü kapsamnda personelimize Afet Farkndalk Eitimi verilmektedir. Doal afetleri belki tamamen önleyemeyiz fakat bilinçlenerek bir nebze de olsa afetler dolaysyla meydana gelen can kayplarnn önüne geçebiliriz. çünkü Diyarbakrmzn kuzeyi 1. derece deprem riski, güneyi ve merkezi ilçeleri ise 2. derece deprem riski altndadr dedi.

TEDBRSZLK CAN KAYBI YAATMAKTA

AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Abdülbaki Arcanl ise tedbirsizliin, eitimsizlik ve çürük yaplar nedeniyle can kayplar yaattn söyledi. Arcanl, Henüz depremi önceden haber verecek bir sistem gelitirilemedi. Bu nedenle tedbirli yaamay ve bilinçli olmay örenmeliyiz. Depremden önce evlerimizde tehlike avna çkmalyz ve eyalarmz duvara sabitlemeliyiz. Deprem annda balkona, merdivene ve asansöre yönelmemeliyiz. Mutlaka adrese dayal olan toplanma alanlarnz önceden gidip, görmelisiniz. Bütün acil durumlar için ise 112 numaras aranmaldr diye konutu.

Yaplan konumalarn ardndan belediye personeline deprem, yangn, sel, sabotaj gibi olas acil durumlara kar alnmas ve yaplmas gerekenler konularnda bir çok balkta eitim verildi.

Ana Sayfaya Git