Yenişehir’de ADEM’ler ile hayaller gerçek oluyor

Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediyesi, kadınların aile ekonomisine katkı sağlamaları ve meslek edinmeleri için Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) bir birinden farklı kurslar düzenlemeye devam ediyor.

Haberler 12.06.2021 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesine bal Hz. Rukiye Aile Destek Merkezinde düzenlenen kurslarda, kurslara gelemeyen yallar ve çocuk esirgeme kurumunda bulunan kimsesiz çocuklarn hayalleri de gerçekletiriliyor. Her frsatta kadn ve gençlerin eitim ve istihdamna destek veren Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, aile ekonomisine katk salamak, meslek edinmek ve sosyallemek isteyen kadnlar için Aile Destek Merkezlerinde bir birinden farkl kurslar düzenlediklerini söyledi.

HAYALLER GERçEKLETRYORUZ

Kaymakam Beikci, kurslara katlamayan yallarn ve çocuk esirgeme kurumunda kalan çocuklarn kendilerinden istedikleri hayalleri de gerçekletirdiklerini belirterek, Hz. Rukiye Aile Destek Merkezimizde kuaförlük, okuma - yazma, tekstil, diki-nak, iaret dili ve Kuran- Kerim gibi çeitli kurslar düzenlenmekteyiz. Kuaförlük kursunda eitimci hocalarmz ile kursiyerlerimiz gönüllü olarak belirli periyotlarda yal bakm evinde bulunan büyüklerimize kna yakma, saç boyama, trnak bakm yapmaktadr. Bununla birlikte çocuk esirgeme kurumunda kalan çocuklarmzn da trnak ve saç kesim ihtiyaçlar karlanmakta gelin olacak genç kursiyerlerimizinde ücretsiz olarak gelin ba yaplmaktadr. Okuma yazma belgesi olmayanlar kursiyerlerimize okuma yazma öretilmekte örgün ve yaygn eitime katlmalar için tevik ve takipleri yaplmakta, Tekstil, diki-nak kursuna katlan kursiyerlerimize ise verilen eitimlerle yöresel kyafet, abiye ve etek gibi giyim çeitleri öretilmektedir. Bu eitimler sonucunda ev ekonomisine katkda bulunabilmeleri için kendi diktikleri kyafetlerin satn yapmalar tevik edilmekte ve kurslarn baar ile tamamlayan kursiyerlerimizin aldklar belgelerle tekstil atölyelerinde usta öretici olarak çalabilmeleri salanmaktadr diye konutu..

çOCUK SAHB KURSYERLER

Öte yandan Yeniehir Belediyesi tarafndan ADEM kurslarna gelen çocuk sahibi kursiyerlerin çocuklar da anneleri eitim aldklar süre boyunca ADEM oyun odalarnda psikososyal motor geliimi ve zihinsel geliimi desteklemek için hikaye okuma, parmak oyunlar oynama, ark söyleme gibi etkinliklerin yannda ana snf müfredatna uygun eitimler veriliyor.

Ana Sayfaya Git