Yenişehir'e hamle yılı!

Beşikci göreve geldiği günden bu yana Yenişehir ilçesinde yapmış oldukları çalışmaları değerlendirdi. Kaymakam Beşikci, 2021'in yatırım yılı ilan ettiklerini söyledi.

Haberler 03.03.2021 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci , büyüyen ve gelien Yeniehir ilçesinde bir taraftan pandemi ile aralksz bir ekilde mücadele ederken dier taraftan da sosyal belediyecilik anlay ile hiç durmadan projeler ürettiklerini belirterek, ilçede her kesime hitap edecek mekanlar ve alanlar kazandrdklarn söyledi.

2021 YILI YATIRIM YILIMIZ OLACAK?

Kaymakam Beikci, lçede vatandalarn kronikleen sorunlarn bir bir çözüme kavutururken ortaya koyduumuz günümüz belediyecilik anlaynn bir parças olarak sosyal projelere de büyük bir önem verdik ve 2021 yln ise ilçemiz için belirlenen projelerin hayata geçirilmesiyle yatrm yl olarak ilan ettik. Tamamladmz yeil alanlar ve sosyal alanlarla da vatandalarmzn 7den 70e faydalanaca mekanlar ve alanlar ilçemizde tasarladk.

KAYNAKLAR ETNK VE VERML KULLANILDI

Yeniehir Belediyesi olarak bütün kaynaklarn etkin ve verimli kullanlmas için tüm çalanlarla sk bir mali disiplini hayata geçirerek hizmetlerimizi aralksz bir ekilde sürdürdük. Dezavantajl vatandalarn ihtiyaçlarn karlamak amacyla Ücretsiz Kent Ulam Sistemi Projesini hayata geçirerek elektrikli sosyal taksilerimizi hizmete balattk. 5 milyonluk yatrm bedeli ile yapm olduumuz yeil kuak ve bisiklet yollar projesini tamamladk dedi.

100 MLYONLUK YATIRIM BÜTçES

Engelli ve yallara yönelik yaplan çalmalar da deerlendiren Kaymakam Beikci, Engelli vatandalara yönelik olarak Yeniehir Belediyesi park içerisinde Engelsiz Yaam Merkezini, Rzvanaa Park içerisine yallara özel dizayn edilen ve içerisinde salk kabini, berber ve kafeterya bulunan kinci Bahar Millet Kraathanesini, Kadnlara yönelik Hanmevi Millet Kraathanesini ve gençlere yönelik 3 farkl alanda ve farkl konseptlerde dizayn edilen içerisinde oyun ve dinlenme alanlar, kütüphane, bilgisayarlar, e-kitaplar ve etüt salonlar bulunan lkbahar Millet Kraathanesi tamamland.

SOSYAL BELEDYECLK ANLAYIIYLA

Dezavatajl vatandalarn youn olarak yaad mahallelere ina edilen mekanlara 2021 ylnda yenileri de yaplmaya balanld. 2021 yln ilçemize 100 milyon yatrm bütçesi ayrarak, hazrlam olduumuz projelerimiz ve ilçemizde aralksz olarak sürdüreceimiz sosyal desteklerle adeta yatrm yl ilan etmi olacaz. Bu kapsamda Yeniehir ilçemizde yollarmzn konforunu artracak, yeni bisiklet yollar yapacak ve ilçemize yakr yeni konseptte 5 yeni parkmz ina edeceiz. lçemizde çocuklarmza yönelik çocuk akademisi, bilgi evleri, gençlerimize kütüphane ve bilim-teknoloji atölyeleri, gençlik merkezlerini de kazandracaz. Hayata geçireceimiz sosyal projelerle gençlerimizin ve kadnlarmzn istihdamna yönelik mesleki kurslar düzenleyecek, dezavantajl gruplarmza ve yallarmza yeni projelerle ulamaya gayret edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git