Yerel üreticiye dut fidanları!

Ergani ve Çermik’te 120 çiftçiye 3 bin adet dut fidanı dağıtıldı

Haberler 20.03.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel üreticiyi desteklemek amacyla Ergani ve çermikli 120 çiftçiye toplam 3 bin adet dut fidan datt.

Kentte yerel üreticiyi desteklemek, vatandalarn doal ve salkl gda ürünlerine ulamalarn salamak için çalmalarn sürdüren Kuru dut ve dut pekmezinin üretim kapasitesini yükseltmek amacyla Ergani ve çermik ilçelerinde çiftçilere toplam 3 bin adet dut fidan datt. Toplam 120 çiftçinin yararland fidan datmnda Krsal Hizmetler Daire Bakanl, fidan dikim ve ürün verimlilii konusunda üreticileri bilgilendirdi.

Ergani ilçesinde düzenlenen dut fidan datmna Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdulselam Öztürk, Büyükehir Belediyesi Krsal Hizmetler Daire Bakan Nihat Nurbaki, Ergani Tarm ve Orman lçe Müdürü Murat çiçek, çermik Belediye Bakan eyhmus Karamehmetolu, Ergani ve çermikli çiftçiler katld. Dut fidan datmndan dolay oldukça memnun olan Ergani ve çermikli çiftçiler, verilen desteklerden ötürü Diyarbakr Büyükehir Belediyesine teekkür etti.

çFTçLERE FDAN DESTE DEVAM EDECEK

Diyarbakr Valisi Münir Karalolunun 2021i sert kabuklu meyve yl ilan etmesiyle birlikte 17 ilçede çiftçilere, fstk, badem ve ceviz fidanlar hibe edilecek. Toplam 15 milyon lira bütçeye sahip olacak projenin paydalar Büyükehir Belediyesi, GAP daresi ile Tarm ve Orman l Müdürlüü olacak. Projeden çiftçi Kayt Sistemine kaytl 5 dönüm ve 100 dönüm araziye sahip olan çiftçiler yararlanacak.

Ana Sayfaya Git