Yerelde Kapasite Geliştirme Eğitimleri 3 ilde başarıyla tamamlandı

Eğitimi alan katılımcılar, alanlarında uzman akademisyenlerden dünyadaki ve Türkiye'de ki göç olgusu hakkında detaylı bilgi alıyor, göç konusundaki farkındalıklarını artırmak için çalışılıyor

Haberler 26.10.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum çin Giriimcilik Kapasitesinin Gelitirilmesi (ENHANCER) Projesi, 3 ili kapsayan eitimlerini tamamlad. Proje kapsamnda 2022 ve 2023 yllarnda 8 ile ulalmas hedefleniyor.

Uluslararas Göç Politikalar Gelitirme Merkezinden (ICMPD) yaplan açklamaya göre, Avrupa Birlii (AB) tarafndan fon salanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanl Kalknma Ajanslar Genel Müdürlüünün yararlancs ve ICMPDnin uygulayc olduu ENHANCER Projesi, eitimlerle devam ediyor.

Proje kapsamnda 3 ili kapsayan eitimler tamamlanrken, Yerelde Kapasite Gelitirme Eitimleri stanbul, zmir ve Ankarada beklenenin üzerinde katlm ile gerçekletirildi. Sonraki süreçte hedef ise 2022 ve 2023 yllarda toplam 8 ile ulalmas amaçlanyor.

Verilen bilgiye göre eitim program, kurumlarn kapasitelerinin artrlmasn amaçlayarak projelendirildi ve hayata geçirildi.

Öncelikli olarak yerel düzeyde göç ve kalknma konusunda farkndaln artrlmas ile kurumsal becerilerin gelitirilmesi kapsamnda düzenlenen programla bu anlamda, göçe duyarl yerel giriimcilik ekosistemlerinin daha iyi ilemesi için kurumlarn kapasite gelitirme ihtiyaçlarnn karlanmas planlanyor.

Eitimi alan katlmclar, alanlarnda uzman akademisyenlerden dünyadaki ve Türkiyede ki göç olgusu hakknda detayl bilgi alyor, göç konusundaki farkndalklarn artrmak için çallyor.

KOVD-19 SALGINININ GRMCLER LE GÖçMENLERE ETKS DE ELE ALINDI

Açklamada yer alan bilgiye göre, eitim programnn hedef grubunu, Kalknma Ajanslar, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlükleri, Büyükehir Belediyeleri, l Göç daresi Müdürlükleri, KUR l Müdürlükleri, Ticaret Odas, Sanayi Odas, KOSGEB l Müdürlükleri, Ticaret l Müdürlükleri ile Valiliklerin l Planlama ve Koordinasyon Müdürlükleri oluturuyor.

Eitimlerde, Giriimcilik Ekosistemi Lideri Fatih Bahadr Haspolat, ICMPDnin faaliyet alanlar, ENHANCER Projesi ve eitimlerin kapsam hakknda detayl bilgiler verdi.

Proje tantm ile balayan eitim seminerlerinde, göç ve kalknma hakknda temel kavramlar ile kalknmaya duyarl göç politikalarna dair kapsaml bilgiler katlmclarla paylald.

Eitimlerde saha raporlarndan ilk bulgular detayl olarak aktarld ve Kovid-19 salgnnn giriimciler ile göçmenlere etkisi de ele alnd.

Program süresince, kapasite gelitirme kapsamnda etkili iletiim ve beden dili, etkili sunum becerileri ve toplant yönetimi konularnda da eitim verildi.

Ana Sayfaya Git