Yerli spor Hemsball

Hemsball oyunu, top, çember, hedef tahtası, alan şeridi ve ayak basma tablası ile oynanan Türkiye’nin yerli ve milli sporu. Oyun, Diyarbakırlılar tarafından da ilgi görürken vatandaşlar, çocuklukta oynadıkları oyuna benzetti.

Haberler 10.02.2022 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2011 ylnda Murat Altnay tarafndan tasarlanan, 2012 ylnda Herkes çin Spor Federasyonu tarafndan desteklenen ve 2013 ylnda ise Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan resmi spor bran olarak kabul edilen Hemsball, 3ten 93e Herkes çin Hemsball sloganyla yola çkarak Diyarbakrda tantlmaya baland.

HEMSBALLI GENC, YALISI, çOLUK çOCUK HERKES OYNUYOR

Hemsball Diyarbakr l Temsilcisi Mahsum Alanko, oyunu Diyarbakrn merkezi olan Ulu Cami önünde Diyarbakr halkna tantmak için geldiklerini belirtti. yi dönüler aldklarn belirten Alanko, Genci, yals, çoluk çocuk herkes oynuyor. Herkes büyük bir zevk alyor. Herkesin oynayabilecei bir spor bran. Hemsball, 2011 ylnda zmirde Murat Altnay tarafndan icat edildi. 2011 ylndan bu yana sürekli gelime halinde. Gerek Türkiye içi gerekse ülke dna tand. Birçok insana tantld ve tantlmaya da devam ediyor dedi.

AMACIMIZ HEMSBOLLU DYARBAKIRA TAMAMEN GETRMEK

Diyarbakr Kayapnar Hemsboll Antrenörü Rojda çakmak, Hemsball Diyarbakra yeni getirebildiklerini söyledi. Kendilerinin daha önce Hemsball bildiklerini kaydeden çakmak, Biz daha önce tanmtk. Halka yeni tantryoruz. Hemsballa destek olabilecek belediyeler arasnda Kayapnar seçtik. Kayapnar Belediyesi biraz daha spora yatkn. Amacmz Hemsbollu Diyarbakra tamamen getirmek ve güneydou bölgesinde Hemsball Diyarbakra teslim etmek diye konutu.

Hemsball ile yeni tanan Ahmet Da, oyunu çok sevdiini belirterek, kendisine çocukluunu hatrlattn söyledi. Hemsball oynayan Serkan imek, oyunu zevkli bulduunu ve çok beendiini aktararak, Oyunu daha çok yallara tavsiye ediyorum. Yaptklar hareketler onlara salk açsndan, fiziksel açdan iyi olur. Kol ve bacak kaslarnn sal için tavsiye ediyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git