Yerli turistin gözde mekanı

Diyarbakır’da huzur ve güven ortamının sağlanması ile yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. İstanbul'daki tur operatörleri Diyarbakır'ı listelerine alarak yerli turistleri tarihi kente taşıyor.

Haberler 09.04.2019 - 12:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri, slam aleminin 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Cami, çkale Müze Kompleksi, peygamber makamlar, türbeleri ile zengin tarihi ve kültürel potansiyeli bünyesinde barndran Diyarbakr, yerli turistlerin urak mekan haline geldi.

YERL TURSTN URAK YER

stanbuldan yerli turist kafilesi getirdiklerini belirten profesyonel turist rehberi Özgür Bingöl, Dou ve Güneydou turlar düzenlediklerini söyledi. stanbuldan yola çktklarn aktaran Bingöl, stanbuldan dört otobüs dolusu yerli turistle yola çktk. Gaziantep, anlurfa, Mardin, Adyaman ve Diyarbakr olarak güzergahm belirledik. Bu ehirlerin tarihi ve turisttik yerlerini gezeceiz. Diyarbakr tarihi dokusuyla örnek bir ehir. Tur rehberlerine Diyarbakr da ekledik ve yerli turistlerimiz buray görmek için youn talep gösteriyor dedi.

Kafilede bulunan turistler de Diyarbakra hayran kaldklarn belirterek, tarihi ve kültürel yapsn gidecekleri tüm yerlerde anlatacaklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git