Yeşil alanlar renklendiriyor!

Bağlar Belediyesi,son bir buçuk yılda 50 bin m2 yeşil alan ve park çalışması gerçekleştirdi. Hayata geçirilen projelerde yöreye özgü ağaç türlerinin yanı sıra meyve ağaçlarına da yer verilmesi ilçenin geleceği adına farkındalık yaratıyor. Pandemi sürecine rağmen çalışmaları aksatmayan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, son olarak Bağcılar Mahallesi'nde 8 bin m2'lik parkın startını verdi.

Haberler 30.10.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir yandan yöreye özgü meyve aaçlar, dier yandan Diyarbakr ile özdeleen aaç türleri. Balar Belediyesi, son bir buçuk ylda 50 bin m2lik alan bulan yeil alan çalmas gerçekletirirken,bu projelerde iki önemli özellii ön plana çkard.

çok amaçl olarak ina edilen parklara bir yenisini ekleyen Balar Belediyesi,150 bine yaklaan nüfusu ile bir çok il ve ilçeden daha büyük olan Türkiyenin en büyük ilçesi Baclar Mahallesinde bu kez anlurfa yolu üzerinde çaykur Bölge Müdürlüü arkasnda bulunan 1198.sokak çevresinde 8 bin m2lik alanda park ina etmeye balad.

BR AY çNDE TAMAMLANMASI AMAçLANIYOR

Diyarbakra özgü olan çnar, mee, sla, kandil ve lale aaçlarnn yan sra yaban erik aac da monte ediliyor. çevrenin park ihtiyacn gideren parkn, dinlenme alanlar ile beraber oksijen deposu olarak çevreye ayr bir hava katmas planlanyor. Parkn 1.5 ayda tamamlanarak hizmete açlmas planlanyor.

Parkta devam eden çalmalar inceleyen Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, bir süre yaplan çalmalar izleyerek bilgiler ald ve talimatlar verdi.

çEVREC BELEDYECLK YAPIYORUZ

çalmalar izleyen vatandalarla sohbet eden Bakan Beyolu,yaplan tüm yeil alan projelerinde bölgeye özgü aaç türlerini ve meyve çeitlerini esas aldklarn söyledi. Balarn salkl ve huzurlu bir gelecee kavumas için çaba harcadklarn belirten Bakan Beyolu,Bir oksijen deposunu daha hayata geçiriyoruz. Kendi imkanlarmzla burada içinde 20den fazla aaç çeidi bulunan,Diyarbakra özgü aaç türleri ve meyve çeitlerinin bulunduu 8 bin m2lik parkmz inallah bir ay gibi ksa sürede tamamlayarak aziz milletimizin hizmetine sunacaz. Bir buçuk ylda 50 bin m2 yeil alan kazandrdk. Bu da Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoann talimatlaryla yürütmü olduumuz çevreci belediyecilik anlaymzn baarsdr ifalerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git