Yeşil'in Zaferi

Siyasi partilerin genel seçimlerine dönen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimi sonuçlandı. 4 Liste ve bir meslek grubu'nun yarıştığı seçimde, Yeşil liste, diğer listeleri hezimete uğratarak, 16'da 16 yaptı.

Haberler 15.04.2018 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyasi Partilerin adeta Milletvekili seçimlerine dönen ve bir çok adayn uçuk vaatlerle farkl bir rüzgar ettirdii, Diyarbakrdaki Ticaret ve Sanayi Odas Seçimleri beklenen sonucu verdi. Mehmet kayann ban çektii Yeil Liste, mevcut 16 Meslek grubunda da birinci gelerek, rakiplerini hezimete uratt. Kaya, bu sonuçla bakan seçilirken, yönetim kurulu üyelikleri ve görev dalm önümüzdeki günlerde Oda Meclisinin toplants sonrasnda belirlenecek.

RENKL GÖRÜNTÜLER OLUTU

Sabah saatlerinden itibaren Diyarbakrn odakland ve milletvekili seçimlerinden öte bir heyecan atmosferi yaratt Ticaret ve Sanayi Odas Bakanl seçimi, Sur ilçesi Ali Aaolu Kampüsünde yapld. Yeil, sar, krmz ve beyaz olmak üzere 4 listenin yart seçimlerde oy verme ilemi sabah 09:00da balad 17:00a kadar sürdü. Seçim öncesi araylar bol bol birlikte poz verip, renkli görüntüler olutururken, Ticaret ve Sanayi Odas üyelerinin youn ilgi göstermesi ve ar derece güvenliin alnmas dikkat çekti.

16 MESLEK GRUBUNU ALDI

Oy verme ileminin tamamlanmasnn ardndan oy saym ilemine geçildi. Oy saymnda Yeil Liste ekibi, 16 meslek komitesinin tamamnn oyunu alarak tabiri caizse rekiplerini hezimete uratt.

KAZANAN DYARBAKIR OLDU

Gayri resmi sonuçlarn açklanmasndan sonra üyelere ve basna ksa bir açklama yapan Yeil Listenin Bakan Eczac Mehmet Kaya, Bir buçuk ay önce Birlikte Diyarbakrzsloganyla yola çktk. Arkadalarmz ilkeli bir kampanya yürüttüler. Diyarbakr i insanlar da bunu takdir etti ve 16 grubun tamamnda Yeil Listeyi tercih etti. Diyarbakra yakr bir seçim gerçekletirdik. Tüm listelerdeki arkadalar ve tüm Diyarbakrllarla birlikte yönetim sergileyeceiz dedi.

7 BN SEçMEN BULUNUYORDU

16 grup 48 meclis üyesi DTSO seçimlerinde 16 grupta oy kullanld. Her grupta 3 kiinin seçilecei seçimlerde, toplam 48 kii DTSO meclisini oluturacak, DTSO meclisi de kendi içinde yönetimi, yönetim de kendi içinde oda bakann seçecek.

Yaplan seçimlere 7 bine yakn seçmen saydaki DTSO seçmeni oy kullanabilecek bir konumda bulunuyor. Seçimlerde, odaya borcu olan yaklak 5 bin kii ise seçimlere katlp oy kullanamad. Öte yandan son iki yl içerisinde kurulan 3 bine yakn irket de mevzuat gerei kuruluundan itibaren iki ylln dolduramad gerekçesiyle oy kullanamad.

Ana Sayfaya Git